Investicioni kredit Fonda za razvoj Republike Srbije namenjen je klijentima kojima su neophodna sredstva za finasiranje nabavke opreme, mašina, postrojenja, zatim izgradnju ili kupovinu proizvodnog ili poslovnog prostora.

 

ZA MIKRO, MALA, SREDNjA I VELIKA PRAVNA LICA

Krediti su sa kamatnom stopom od 1,0% na godišnjem nivou, ukoliko je sredstvo obezbeđenja kredita garancija poslovne banke, a u ostalim slučajevima 1,8% na godišnjem nivou. Rok otplate je do 10 godina u okviru koga je grejs period do 1 godine, sa mesečnom ili tromesečnom otplatom kredita.

Minimalan iznos kredita za sva pravna lica iznosi 1.000.000,00 RSD, a maksimalan 250.000.000,00 RSD ukoliko je kredit obezbeđen hipotekom nad nepokretnošću ili nekim drugim sredstvom obezbeđenja predviđenim programom Fonda. U slučaju garancije poslovne banke, limit zavisi od visine odobrene garancije.

Kredite za refinansiranje kredita kod poslovnih banaka Fond za razvoj može odobravati isključivo za privredne subjekte koji se bave proizvodnjom i zapošljavaju veći broj radnika.

 

ZA PREDUZETNIKE

Krediti za preduzetnike će se odobravati sa rokom otplate do 8 godina u okviru kojeg je grejs period do 1 godine. Krediti su sa kamatnom stopom od 1,0% na godišnjem nivou, ukoliko je sredstvo obezbeđenja kredita garancija poslovne banke, a u ostalim slučajevima 1,8% na godišnjem nivou.

Visina kredita i rok određuju se u odnosu na bonitet privrednog subjekta i instrumenta obezbeđenja.

 

SVU POTREBNU DOKUMENTACIJU POTREBNO JE DOSTAVITI FONDU ZA RAZVOJ U 2 PRIMERKA!

 

VIŠE INFORMACIJE PUTEM TELEFONA ILI EMAIL-a OVDE!