Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2011.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Verifikovani mandati odbornika u Kruševcu
 
16.06.2012
   

Lideri stranaka koje su osvojile mandate u Skupštini Kruševca očekuju da bi dogovor o novoj skupštinskoj većini mogao da bude postignut u narednih nedelju dana...

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Kruševca verifikovani su mandati novih odbornika, ali predsednik Skupštine nije biran jer nijedna stranka nije predložila kandidata.

Konstitutivnom sednicom Skupštine grada je predsedavao najstariji odbornik Živan Nikolić iz Socijalističke partije Srbije, koji je zaključio sednicu uz konstataciju da izbor predsednika Skupštine i tehničkog sekretara, što je bilo na dnevnom redu, nije moguć jer nema kandidata.

Tome je prethodila verifikacija mandata za 68 od 70 odbornika u novom skupštinskom sazivu, jer je dvoje odbornika bilo opravdano odsutno.

Lideri stranaka koje su osvojile mandate u Skupštini Kruševca očekuju da bi dogovor o novoj skupštinskoj većini mogao da bude postignut u narednih nedelju dana.

Srpskoj naprednoj stranci u Kruševcu je pripalo 18 odborničkih mandata, ali će njena odbornička grupa imati 19 odbronika jer joj je u međuvremenu pristupio odbornik koji je bio na listi Pokreta za promene.

Predsednik Okružnog odbora SNS, Bratislav Gašić, koji je nedavno izjavio da bi za Kruševac bila najbolja koalicija te stranke sa SPS i DSS, jer će takva koalicija biti formirana u Republici, danas je u Skupštini kazao da će potencijalnim partnerima odmah uputiti poziv za razgovore.

"Obzirom na to da su druge političke stranke, tu ne mislim na SPS i DSS, iscrpele sve mogućnosti da izbegnu SNS, sazreo je trenutak da mi možemo da sednemo i da omogućimo da se Vidovdan (Dan Kruševca, 28. juna) sprovede kako treba", rekao je Gašić.

Predsednik Pokreta za promene (PZP) Branislav Katančević, čija je lista osvojila 20 mandata, ali sada zbog istupanja jednog ima 19 odbornika, rekao je da očekuje da će većina biti formirana u toku naredne nedelje, podsetivši da PZP sa koalicijom SPS-JS ima potpisan načelni dogovor, te da se traži treći ili četrvrti koalicioni partner.

Predsednik Okružnog odbora SPS, Siniša Maksimović, kazao je da očekuje da narednih dana bude formirana većina u Kruševcu obzirom na to da su u proteklom periodu vođeni razgovori, ali nije precizirao sa kim će SPS "finiširati" pregovore.

Dragan Azdejković, lider kruševačke Demokratske stranke Srbije koja je sa šest odborničkih mandata viđena kao treći partner u obe moguće skupštinske većine, kazao je da su razgovori vođeni i sa PZP i sa SNS.

"Što se tiče razgovora sa PZP i SPS mislim da tu treba da se utvrde osnovna programska načela i da ne bude puko diktiranje uslova, želimo da se formira odgovorna vlast koja će građanima pokazati da je u stanju da nešto uradi" rekao je on i dodao da su pred njima razgovori sa Srpskom naprednom strankom, dodavši da od DSS ne zavisi da li će uskoro doći do formiranja koalicije, već od naprednjaka.

 

.

 

   

Foto: Skupština Kruševac

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor: Beta

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE