Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Više od 300 radnika odlazi iz Trajala

 
16.12.2014
   

Na spisku zaposlenih koji kroz socijalni program žele da napuste kruševačku "Trajal korporaciju", a koji je prosledjen Ministarstvu rada, nalazi se 317 radnika, rečeno je Beti u fabričkom Samostalnom sindikatu.

"Radnici su se prijavljivali na dobrovoljnoj osnovi, a uglavnom je reč o onima koji imaju dve ili pet godina do penzije. Bile su ponudjene i opcije deset bruto plata i 200 evra po godini staža", rekao je agenciji Beta predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Milosav Vukojičić.

Cilj socijalnog programa je, kako je dodao, da se "Trajal" što bolje privatizuje, odnosno da višak radnika ne bude prepreka za dolazak ozbiljnog investitora.

Fabrika zapošljava oko 1.600 radnika i najveća je u Kruševcu. Imala je neuspešsnu privatizaciju, a ugovor o prodaji s bugarskom kompanijom Brikel raskinut je krajem prošle godine, nakon sedam godina od prodaje.

U fabričkom Samostalnom sindikatu se očekuju da bi socijalni program mogao da bude sproveden do kraja godine.

 

 

 

 

   

Foto: Trajal

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor:Beta

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE