Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Otvorena nova „Henkelova” fabrika

 
26.11.2014
   

 

Predsednik vlade Vučić zahvalio nemačkoj kompaniji na poverenju i obećao da će Srbija podržati svakog inostranog investitora više od svih zemalja u okruženju

Kruševac –Posle 12 godina prisustva i investiranja u Republici Srbiji, kompanija „Henkel” je u nove fabrike i tržište uložila više od 160 miliona evra i zaslužila punu podršku vlade naše zemlje. Govoreći na otvaranju najnovije „Bref fabrike”, premijer Vučić je izjavio da ta kompanija može uvek računati na izuzetnu podršku, veću od vlada svih zemalja u okruženju i da su njene nove investicije jako poželjne.

Nova fabrika, u koju je uložen 21 milion dinara, proizvodiće sredstva za higijenu za domaće, ali, pre svega, za inostrano tržište i to za veliki broj zapadno-evropskih zemalja. Zapošljava 220 radnika, koji rade na veoma sofisticiranoj tehnologiji, koja obezbeđuje proizvode koji izdržavaju konkurencijunajrazvijenijih kompanija sveta. Direktor „Henkelove” fabrike Vojkan Marić podsetio je da se u Kruševcu proizvodi za tržište od 55 miliona stanovnika, odnosno 22 zemlje.

–Ako kažem da „Henkel” može računati na najveću podršku Vlade Srbije, nadam se da niko neće da me prijavi za nelojalnu konkurenciju. Tu podršku dajemo ne zbog interesa Vlade Srbije, već zbog ovih vrednih radnika, koji vredno rade za tržišta koja imaju najviše zahteve. Mi očekujemo od „Henkela“ još ulaganja. Vlada Srbije će da pomogne, grad Kruševac će da pomogne. Mi to činimo, pre svega, zbog zaposlenih, zbog građana Kruševca, Ćićevca, Varvarina i svih mesta odakle dolaze radnici na posao. U Kruševcu imamo još oko 15.000 nezaposlenih. Ogroman broj tih nezaposlenih potiče iz uništenih fabrika u prethodnom periodu. Verujem i siguran sam da ćemo u naredne dve, ili tri godine, značajno smanjiti broj nezaposlenih. Želim posebno da zahvalim „Henkelu“ koji ima poverenje u Srbiju. Srbija ima poverenje u nemačke kompanije, u „Henkel“, u svoje predstavnike ovde u Kruševcu, u radnike, u njihovu marljivost. Uveren sam da ćemo zajednički stići do još većih rezultata, a vi sada nemojte ni da razmišljate o dodatnim investicijama na nekom drugom mestu, jer vam unapred kažem da vam niko neće ponuditi bolje uslove – poručio je premijer Vučić predstavnicima „Henkela“.

Našem premijeru i domaćinu zahvalili su Vojkan Marić, direktor fabrike u Kruševcu, Bruno Pjaćenca,član Upravnog odbora „Henkela“ – Diseldorf, zadužen za proizvodnju deterdženata na svetskom nivou, i Ginter Tumser, predsednik „Henkela“ – Beč, koji je zadužen za centralnu i istočnu Evropu.

Čin svečanog presecanja vrpce u novoj fabrici obavilisu (na slici) Ginter Tumser, Aleksandar Vučić i Vojkan Marić.

 

 

 

 

   

Foto: Zajedničko presecanje vrpce na otvaranju „Bref fabrike” Foto R. Stanković

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor:R.Stanković/Politika

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE