Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Oko 8.500 Kruševljana ostalo bez grejanja

 
28.10.2014
   


U Kruševcu oko 8.500 građana od danas prepodne nema grejanja, jer je zbog naglog pada pritiska usled pojave kamenja u toplovodu, lokalna toplana morala da ugasi kotlove u centralnom toplotnom izvoru.
Pema rečima direktora Toplane Dragana Azdejkovića, do kasnih večernjih sati neće se sa sigurnoću znati kada će se snabdevanje toplotnom energijom normalizovati, prenosi RTK "Kruševac".

Stručne ekipe rade na popravci sistema, a očekuje se da informacije o tome kada će kvar biti saniran bude poznata do danas prepodne..

Kako saznajemo ovoga jutra, radnici kruševačke Gradske toplane sinoć su počeli da kontrolišu najvažnije podstanice i da ozračuju mrežu, a očekuje se da će svih 8.500 potrošača imati grejanje do 13 časova.

Direktor Toplane Dragan Azdejković je rekao da do sada nisu imali iskustva sa ovakvim problemima i da je na terenu radilo šest ekipa, sa pedesetak ljudi.

Kruševac je bez grejanja ostao pre pet dana zbog kvara na jednoj od pumpi, nastalog najverovatnije zbog kamenja i šljunka, koji su u sistem dospeli prilikom rekonstrukscije toplovodne mreže tokom leta.

U ponedeljak je sistem podignut, ali je došlo do pada pritiska u povratnom vodu, a ponovo se pojavio i problem sa kamenjem, koje se danima čulo na mestima koja se vrlo bitna za funkcionisanje toplane.

Direktor Azdejković je istakao da će, zbog bezbednosti, morati da se uvedu posebna dežurstva i češće provere celog sistema, a filteri će se čistiti svaka dva-tri dana, iako je uobičajeno da se to radi jednom ili dva puta godišnje.

 

 

   

Foto:Toplana

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor:Mondo/Alo

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE