Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Opozicija samo na papiru

 
09.10.2014
   


Od parlamentarnih izbora u maju 2012, opozicije je u gradu na Rasini brojčano sve manje, ali opozicionari tvrde da se njihov glas ipak čuje, čak i kada zakaže tonski prenos skupštinske sednice! Činjenica je, međutim, da ih u odborničkim klupama trenutno ima samo 18, od ukupno 70 predstavnika Kruševljana u lokalnom parlementu.

Odbornička grupa „Pokret za promene - dr Branislav Katančević“, koja u političkom životu nastupa zajedno, a u Skupštini izdvojeno od DS, sada broji manje od deset predstavnika. Istovremeno, u redovima demokrata - kojih je, po prelasku pet odbornika u „Zajedno za Srbiju - Zajedno za Kruševac“, ostalo još toliko - ističu da su aktivni u radu Skupštine grada.

- Tek dva-tri odbornika se javljaju za reč, posebno kada su u pitanju važne teme, poput rebalansa budžeta, socijalne politike, strategije za mlade, izmene odluke o budžetskom fondu za zaštitu životne sredine... Ali, ni broj govornika na znači ništa, ako sadržaj njihovih diskusija ne valja. Mi smo zadovoljni našim radom, vladamo materijom i aktivniji smo od vladajuće koalicije koja, neretko, nastupa bez argumenata - kaže Desimir Pavlović, šef Odborničke grupe DS.

Ali, van Skupštine, glas opozicije još manje se čuje. Demokrate se oglašavaju jednom sedmično, a ZZS-ZZK nedavno je održala prvu konferenciju za medije posle pet meseci!

- Sa konstruktivnim predlozima za oporavak privrede, oglašavaćemo se jednom u 15 dana, a možda i češće... Ova lokalna vlast imala je, verovatno, najveći kredit od svih vladajućih struktura, tokom protekle dve i po godine nije bilo ni destruktivne opozicije, a dosadašnji rezultati pokazuju da nisu opravdali ni velika očekivanja, ni podršku Kruševljana - tvrdi Miodrag Đidić, šef odborničke grupe ZZS- ZZK.

Ostatak opozicije, koja ne učestvuje u parlamentarnom životu, tek povremeno se oglasi. Odbor Nove stranke izdaje saopštenja mahom vidljiva na društvenim mrežama, a poslednje se odnosilo na kritiku Vlade zbog najavljenog smanjenja plata i penzija. Reč ovdašnjeg SPO poslednji put se čula krajem prošle godine - povodom raskida privatizacije „Trajala“...

Sa političke mape nestali su radikali, najaktivniji tokom poslednje predizborne kampanje, u martu, a ni predstavnika nekadašnjeg URS nema na vidiku - osim jednog odbornika koji se vodio kao nezavistan u lokalnom parlamentu.

Istovremeno, LDP - koji, takođe, nije prešao cenzus - ne može da se „ulovi“ na staroj adresi, u Domu sindikata. Jer, ovog leta je u Poslovnom centru rečeno da oni za kiriju duguju više od pola miliona dinara, pa su iz ovog preduzeća angažovali sudske izvršitelje, kako bi uterali dug...

- Kruševačka opozicija deli sudbinu opozicije u Srbiji, pa trenutno objavljujemo samo dve do tri vesti u mesec dana, jer se skoro ništa ne dešava - kaže Saša Paunović, član redakcije političkog portala „Rasinski parlament“.

UBEDLjIVO

OSIM što su neprikosnoveni u Skupštini grada, masovna preletanja u redove SNS učinila su da naprednjaci, sasvim komotno, drže najvažnije pozicije u lokalnim preduzećima. Po poslednjoj računici, Srpska napredna stranka ima 30 odbornika, a njihovi koalicioni partneri SPS-JS 13, odnosno šest, koliko ih ima u Odborničkoj grupi DSS.

 

 

   

Foto: Ilustracija

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor:Novosti

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE