Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
I ove godine najjeftinije grejanje na struju!

 
24.09.2014
   


Prelazak na mazut doneće muke elektranama, ali i više račune građanima, jer je grejanje na ovo gorivo, pogotovo ako se ono nabavlja zimi, znatno skuplje od grejanja na gas i struju .

Najjeftinije troškove grejanja ove zime, prema sadašnjim cenama, imaće u Srbiji oni koji se greju na struju, objavio je “Blic”.

Od desetak većih gradova u Srbiji, samo su toplane u Užicu i Kruševcu zatražile povećanje cene grejanja.

Od 59 elektrana, samo osam nema mogućnost da pređe sa gasa na naftu.

Problem je što nijedna elektrana nema dovoljno velike rezervoare za skladištenje mazuta pa će, ukoliko do problema dođe, zaliha imati za nedelju do mesec dana.

Prelazak na mazut doneće muke elektranama, ali i više račune građanima, jer je grejanje na ovo gorivo, pogotovo ako se ono nabavlja zimi, znatno skuplje od grejanja na gas.

- U slučaju nestašice gasa, na mazut bismo mogli da pređemo u roku od nekoliko sati, tako da to korisnici naših usluga ne bi ni osetili. Imamo mogućnost za skladištenje 800 tona mazuta, što bi bilo dovoljno za petnaestak dana – kaže Dragan Arsenijević, direktor kraljevačke “Toplane”.

Veliki problem usled nestašice gasa imale bi beogradske elektrane koje u zimskom periodu troše čak oko 25 odsto dnevnih potreba cele zemlje za gasom. Ipak, i Beograd je spreman da se u slučaju nestašice preorijentiše na mazut.

Toplana u Valjevu koristi mazut za zagrevanje domaćinstava.

- Zaliha imamo za prvih mesec dana grejne sezone i planirana je kontinuirana kupovina potrebnih količina. Ne razmišljamo o poskupljenju, sem ako mazut na tržištu ne poskupi tri odsto – kaže Dejan Filipović, direktor Toplane u Valjevu.

 

 

 

   

Foto: Toplana

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor:Telegraf

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE