Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Vojska premostila Ribarsku reku
 
30.07.2014
   


Pontonski most, za manje od sata, spojio tri sela i poljoprivrednicima skratio put za 15 kilometara.

Pripadnici 210. inžinjerijskog bataljona Druge brigade kopnene Vojske iz Kraljeva spojili su, pontonskim mostom preko Ribarske reke u ataru sela Sušica, 300 domaćinstava iz četiri ovdašnja sela. U majskim poplavama jedini betonski prelaz preko reke - koja se, samo pet kilometara dalje, uliva u Južnu Moravu - praktično je uništen, a komunikacija među meštanima Sušice, Pozlate i Crkvine bila je prekinuta ravno tri meseca...

- Meštani su morali da obilaze čak 15 kilometara - ističe ministar odbrane Bratislav Gašić. - Vojska je do sada širom Srbije postavila 34 mosta, ali očekujemo da i lokalna samouprava ispuni obećanje, te do kraja godine završi izgradnju novog prelaza.

Inače, mehanizovani most na putu Kaonik - Crkvina - Sušica - Pozlata postavljen je za manje od sata, ima nosivost od čak 40 tona, a dugačak je 20 metara.

- Naš most ostaje na Ribarskoj reci sve do izgradnje novog, trajnog - ističe Siniša Kresović, komandant Garnizona u Kruševcu.

Podsetimo, za postavljanje pontona Gradska uprava je dobila saglasnost vlasnika parcela, a Direkcija za urbanizam priprema dokumentaciju za izgradnju novog mosta. Po najavama iz ovog preduzeća on bi trebalo da bude završen do kraja godine.
- Nama je most najvažniji deo insfrastrukture u kraju, jer mnogi poljoprivrednici imaju ogromne zasade kukuruza, pšenice i drugih kultura čak kod Đunisa i Kaonika, tako da je ovaj put nezamenljiv za saobraćanje poljoprivredne mehanizacije - ističe Saša Pešić, predsednik Saveta MZ.

 

 

 

 

 

 

   

Foto: Postavljanje mosta

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor:Novosti

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE