Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Čiste otpad iz Opšte bolnice posle 10 godina!
 
07.07.2014
   

Sablasni snimci iz Opšte bolnice objavljeni na „Jutjubu“, o čemu su „Novosti“ pisale, naterali su nadležne u Opštoj bolnici da ipak raščiste napuštene prostorije pune otpada. I dok autor snimaka koji su nastali u prethodnih mesec dana iznosi da je higijenska situacija u bolnice na ivici ekološke katastrofe, te da su pacijenti i zaposleni izloženi zarazama, u bolnici to izričito negiraju.

- Zgrada Grudnog odeljenja, koja se takođe vidi na snimku, a koja je naslonjena na Transfuziološku službu, ne koristi se od 1993. - rekao je Boban Sarić, šef Tehničke službe, koga autor snimka „proziva“ kao glavnog krivca za nehigijenu. - Objekat je bio zakatančen, ali se stalno obija. Tu su bile zaostale sekundarne sirovine i odatle nepoznata lica često raznose zaostao otpad koji nije medicinski i nije infektivan.

Do juče su izneta dva puna kamiona đubreta iz zgrade, a ulaz je ponovo zavaren. Čistači od prošle nedelje uklanjaju razbacane dušeke, koje donose beskućnici i narkomani.

Autor snimka, međutim, iznosi da se prikazane prostorije ne koriste, „osim po nečijoj sumanutoj odluci za odlaganje medicinskog otpada u blizini prostorija gde borave pacijenti“.

Sarić ponavlja da nije tačno da se u toj zgradi još uvek odlaže otpad, jer postoji Regionalni centar za tretman medinskog otpada. Bolnica je podnela krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog obijanja napuštene zgrade.

Razbacan medicinski materijal, boce, šut, po ruiniranom delu

Rekonstrukcija napuštene zgrade Grudnog odeljenja, koja „tone“, prema ranijim procenama inženjera košta oko 780.000 evra. Toliko otprilike iznosi i sređivanje propale zgrade Tehničke službe, koja se, takođe pojavljuje na snimcima na „Jutjubu“.
DAVAOCI
NIJEDNOG trenutka dobrovoljni davaoci krvi nisu ugroženi, jer to „dvomilimetarsko staklo“ koje razdvaja staro grudno odeljenje od naše službe u stvari staklo od prostorije koja se kod nas koristi samo za cveće - kažu u Transfuziji.

 

 

 

 

 

   

Foto:

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor:Novosti

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE