Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
“Napisao“ sebi diplomu Visoke poslovne škole iz Kruševca
 
09.06.2014
   

 

Da li zamenik direktora smederevske „Čistoće“ Petar Disić poseduje potrebne kvalifikacije? Visoka poslovna škola u Kruševcu negira da je uopšte bio njihov student.

Grad na Dunavu mogla bi da zatrese nova afera sa lažnom diplomom. Šef odborničke grupe SNS i zamenik direktora gradskog komunalnog preduzeća „Čistoća“, Petar Disić (44), „osumnjičen“ je da ima lažnu diplomu Visoke poslovne škole u Kruševcu. Škola tvrdi da Disić ne samo da tamo nije diplomirao već da nikada nije ni bio student te ustanove.

Prema dokumentaciji koju su „Novosti“ dobile, Disić je diplomu visoke škole strukovnih studija za poslovno-industrijski menadžment u Kruševcu stekao 2011. godine. Zvanje strukovni menadžer i visoko obrazovanje upisano je i u njegovoj radnoj knjižici. Ova diploma Disiću, koji je po zanimanju bio konobar, donela je funkciju zamenika direktora u gradskoj „Čistoći“.

U kruševačkoj Visokoj školi, međutim, kažu da nikada nisu čuli za svog navodnog studenta.

- Petar Disić nikada nije bio student ove ustanove, pa samim tim nije ni diplomirao, ni stekao diplomu o završenim strukovnim studijama i navedeno zvanje. Diploma koju ste priložili sadržajem ne odgovora obrascu propisanom Pravilnikom o sadržaju javnih isprava. Diplome na visokoškolskim ustanovama, pa tako i kod nas, štampaju se na propisanim obrascima, i potpuno se razlikuju od ove - kaže u zvaničnom odgovoru Aleksandra Milovanović, poslovni sekretar Visoke poslovne škole strukovnih studija „Profesor dr Radomir Bojković“ u Kruševcu, koja je prošle godine uzela novo ime.

Da je diploma najverovatnije „domaća radinost“, a ne zvaničan dokument visoke obrazovne ustanove, vidi se i golim okom. Tvorci ovog, zasad još sumnjivog dokumenta, bili su toliko nevešti da su iz reči strukovnih, „pojeli“ slovo t, te tako na diplomi stoji - srukovnih studija.

NE DOVODITE NAS U VEZU Menadžment škole će u najkraćem roku ispitati sumnje, i preduzeti mere u granicama svojih ovlašćenja. S obzirom na to da navedeni nikada nije bio student naše škole, ne dovodite u vezu ime škole sa ovim čovekom i njegovim postupcima - navodi se u dopisu Visoke poslovne škole strukovnih studija „Profesor dr Radomir Bojković“ u Kruševcu.

I to nije najveći problem, već potpisi profesora i direktora škole.

- Profesor dr Radomir Bojković, čiji potpis stoji na diplomi izdatoj navodno 2011. godine, bio je direktor škole do 2008. godine. Profesor i mentor sa ove lažne diplome u školi ne rade već osam godina - kaže Aleksandra Milovanović.

Iz JKP „Čistoća“ nismo dobili tražena dokumenta, a direktor Kristijan Đurić izbegavao je naše pozive za komentar. Kako smo, ipak, nezvanično saznali, papiri i diploma su „isparili“ iz Disićevog dosijea!?

Disić, inače poznat kao nekadašnji vođa navijača FK Smederevo, od 2012. je odbornik Skupštine grada izabran na listi GG „Pokret za Smederevo“. Na spisku odbornika stoji da je po zanimanju ugostiteljski tehničar-konobar.

Nakon što je prošle godine, zajedno sa čitavom odborničkom grupom i gradonačelnicom Jasnom Avramović, prešao u Srpsku naprednu stranku, Disić je postao šef odbornika SNS. Nešto kasnije, napredovao je do funkcije zamenika direktora „Čistoće“, sa zaradom od 72.000 dinara.

Da li je Disić lažni diplomac moraće da ustanove državni organi, Tužilaštvo i policija, koji su spornu diplomu dobili na proveru.


NEMA KOMENTAR, IMA PAPIR

Petar Disić nam je rekao da ne želi da komentariše sumnje o falš diplomi dok, kako kaže, ne dobije zvaničan dopis Visoke škole iz Kruševca. Nezvanično, tvrdi da je diploma njegova, i da je završio ovu školu. Kaže i da „afera ima političku pozadinu, jer je jedan od najbližih saradnika gradonačelnice Avramović (SNS), a da se priča o diplomi pojavila nakon što je ona prvostepenom presudom osuđena za primanje mita“.

 

   

Foto: Zamenik direktora smederevske „Čistoće“ Petar Disić

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor: Večernje Novosti

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE