Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Za dan povređeno petoro policajaca
 
09.06.2014
   

Petorica policajaca u Kruševcu su povređena u poslednja 24 sata u tri odvojena incidenta.

 

Najteže je prošao Saša Lukovac iz Interventne jedinice kojem je geler od ručne bombe prošao kroz obraz, vilicu i vrat!
Saša Lukovac, Vladan Jovanović i Ivica Jovanović su povređeni prilikom hapšenja višestrukog prestupnika i ubice Ljubiše Andrejića koji je u Prokuplju oteo taksistu, a potom bacio ručnu bombu na policajce koji su blokirali put u selu Lipovac.
- Vladan i Ivica Jovanović su pušteni na kućno lečenje dok je Saša Lukovac, kojem je geler kroz obraz, vilicu i vrat došao do kičme, zadržan na lečenju - kažu u Sindikatu srpske policije.
 

Zvonko Lazarević

Sat vremena pre bombaškog napada, policajac je povređen i u centru Kruševca. Njega je povredio Danijel G., takođe višestruki prestupnik koji je autom divljao po trotoaru, a nakon zaustavljanja nastavio da preti, vređa i napada policajce.
U Trsteniku je policajac prvo vređan u centru grada, a potom pretučen i lakše povređan ispred kuće!
- Od početka godine evidentirano je 17 slučajeva ometanja i napada na službena lica na području Policijske uprave Kruševac. Protiv 12 izvršilaca je podneto 12 krivičnih prijava zbog ometanja i tri krivične prijave zbog napada na službeno lice. Napadi se najčešće događaju prilikom provere identiteta - navode u policiji.
U 2013. registrovana su 33 napada i ometanja policajaca, a protiv 35 izvršilaca su podnete 32 krivične prijave. Zabeležen je i slučaj pokušaja ubistva kada je pucano na policijski automobil.

Velimir Lukić

Protiv gradskog većnika Bratislava Ilčića je podneta prijava jer je krajem jula policajca na dužnosti hvatao za bradu.

- Dva su osnovna uzroka učestalih napada na policajce. Prvi je loša i blaga kaznena politika sudova prema izvršiocima, kao i dugo trajanje postupaka - objašnjava Zvonko Lazarević.

Policajci bez prsluka i šlemova
- Krajnje je vreme da policajcima bude obezbeđena adekvatna oprema, a pre svega pancir prsluci i šlemovi kako bi se izbegle situacije kao u Lipovcu. Apelujemo i na sudove da prestanu sa izricanjem blagih kazni napadačima na policajce i podsećamo ih da je napad na policiju – napad na državu - kaže Velimir Lukić iz Nezavisnog sindikata.

 

 

   

Foto: Blic

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor: Blic

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE