Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Nagrada dopisnici "Večernjih novosti" iz Kruševca
 
06.06.2014
   
Dobitnici ovogodišnje nagrade za novinarsku hrabrost "Milan Pantić" su fotoreporter agencije Tanjug Nemanja Jovanović i dopisnica "Večernjih novosti" iz Kruševca Sofija Babović.

Odluku je u Beogradu doneo žiri koji čine predstavnici "Večernjih novosti", UNS-a, NUNS-a, Nedeljnika "Novi put" iz Jagodine i Književnog kluba "Đura Jakšić" iz Jagodine, saopštio je žiri Tanjugu.

Konkurs za nagradu je bio otvoren do 25. maja, a kandidate za nagradu su predlagale redakcije, udruženja novinara, izdavači, žiri, pojedinci, uz pismeno obrazloženje.

Jovanović i Pavlović su nagradu dobili "za izuzetnu hrabrost, upornost i visoku profesionalnost u novinarstvu", stoji u obrazloženju žirija.

Nagrada je ustanovljena u znak sećanja na dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine Milana Pantića koji je mučki ubijen 11. juna 2001. godine ujutro u hodniku ispred svoga stana, a ubica još nije pronađen.

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 100.000 dinara, a biće uručena, po tradiciji, u Jagodini, na dan ubistva u Narodnoj biblioteci u Jagodini, posle pomena koji će se održati na Gradskom groblju u ovom gradu i polaganja cveća na mestu ubistva i na spomen bisti Pantiću na trgu koji nosi njegovo ime u Jagodini.

Ovu nagradu do sada su dobili novinari: Jugoslav Ćosić, Živojin Rakočević, Mišo Ristović, Nikola Vrzić, Vladimir Mitrić, Zagorka Uskoković, Dragana Zečević, Darko Dimitrijević, Branko Stanković, italijanski novinar Rikardo Jakoni, Aleksandra Belić, Andrija Igić i Ivan Radulović.

 

   

Foto:

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor: RTS

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE