Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Na sud zbog lepe popadije
 
06.06.2014
   

Konkurs za direktora filijale RFZO u Kruševcu dobiće epilog na sudu jer su kandidati koji nisu izabrani podneli tužbe.

Oni su nezadovoljni činjenicom da je prednost dobila lepa popadija Gorana Tomanović Jović, sa diplomom Fakulteta za poslovne studije „Megatrenda“ i prosečnom ocenom 7,35, iako ima samo dve godine i 11 meseci radnog staža!

- Imao sam uvid u konkursnu dokumentaciju Gorane Tomanović Jović. Komisija se opredelila za kandidata sa najmanje formalnog iskustva čime je prekršen Statut RFZO po kome su stroži kriterijumi za šefove i načelnike nego za direktore koji imaju svu odgovornost i ovlašćenja. Svi kandidati imaju bolje reference od sadašnje direktorke - tvrdi doktor Nenad Krstić koji u RFZO radi šest godina.

Šta kažu pravnici
Pravnici kažu da nigde nije definisano šta je radno iskustvo.
- Zakon ne poznaje taj pojam. Logično bi bilo da je iskustvo vezano za stečeno obrazovanje - kažu pravnici.

U konkursu za direktora jedan od uslova je “najmanje pet godina radnog iskustva” koje Gorana Tomanović Jović - nema.

- Aprila 2012. godine sam došla u Eparhiju kruševačku na lični poziv vladike Davida. Pre toga sam radila u advokatskoj kancelariji “Petošević”. Radni staž imate u knjižici, dok radno iskustvo možete steći na projektima u inostranstvu, a ja ga imam - objasnila nam je Gorana.

Iz Eparhije kruševačke nam ni posle mesec dana nisu odgovorili koje poslove je Gorana Tomanović Jović obavljala od aprila 2012. do jula 2013. godine, dok je bila u radnom odnosu a njen suprug sekretar episkopa Davida.

Koštala Eparhiju
skoro milion dinara


- U istrazi koja je vođena o statusu Goraninog muža Lazara Jovića otkriveno je da joj je Eparhija svakog meseca isplaćivala 50.000 dinara plus 24.300 dinara za doprinose, tako da je njeno angažovanje koštalo Eparhiju kruševačku skoro milion dinara! Utvrđeno je i da je Lazar Jović završio za veterinarskog tehničara, a da je na Bogoslovskom fakultetu položio samo tri ispita - objašnjava sagovornik “Blica”, i dodaje da je Joviću oduzeto pravo da činodejstvuje, nosi mantiju, pa čak i da se ispoveda u crkvi.

U konkursnoj dokumentaciji ona je, pored kopije radne knjižice u kojoj je evidentirano dve godine i 11 meseci radnog staža, dostavila i dve potvrde o radnom iskustvu.

Prva je potvrda Visoke škole strukovnih studija elektronike i računarstva da je od 2005. do 2008. godine, u vreme dok je studirala, ostvarila radno iskustvo kao saradnik u nastavi, a druga, bez broja i datuma, iz Hrišćanskog kulturnog centra “Dr Radovan Bigović” da je od 15. jula 2008. godine do 15. jula 2010. godine radila kao projektni menadžer.
 

U Direkciji RFZO tvrde da Gorana Tomanović Jović ispunjava sve tražene uslove jer “radno iskustvo predstavlja pravni standard koji može ali i ne mora koincidirati sa radnim stažom koji je upisan u radnoj knjižici, to jest vremenom provedenim u radnom odnosu”.

 

 

   

Foto: Blic

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor: Blic

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE