Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Rešenje za otpadne vode u Kruševcu - Američki "Applied Plasma Technologies" zainteresovan za izgradnju postrojenja za preradu mulja
 
03.06.2014
   
Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i predstavnici američke kompanije "Applied Plasma Technologies" Dragan Mijanović i Miloš Milošević, potpisali su 29. maja memorandum o razumevanju, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Radi se o pripremi i realizaciji projekta izgradnje postrojenja za preradu otpadnog mulja, pri postojećem taložniku za preradu otpadnih voda, na bazi sopstvene tehnologije američke kompanije (plazma gasifikaciona tehnologija). Plazmena tehnologije prerade koristi manje energije u tehnološkom procesu i ekonomsko je isplativija od ostalih.

Proces prerade 7 do 10 tona dnevno otpadnog mulja sa mogućnošću proširenja, omogućiće proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije procenjene instalisane snage od 1 MWh električne energije i 1.1 MWh ekvivalent toplotne energije.

Memorandum o razumevanju podrazumeva i naučno-tehničku saradnju i mogućnost javno-privatnog partnerstva.

Gradonačelnik Dragi Nestorović rekao je da će se realizacijom ovog projekta rešiti problem zagađenja i prečišćavanja otpadnih voda. Reč je o kompleksnom rešenju - preradi svake vrste otpada, ulja, maziva, otpada klanične i mesno-prerađivačke industrije....

U narednih šest meseci biće ispitane mogućnosti izrade i realizacije investicionog projekta, a američkoj kompaniji biće omogućeno pravo korišćenje zemljišta.

 

   

Foto: internet

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor: ekapija

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE