Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Obustavljen saobraćaj na pruzi Kruševac-Stalać
 
17.05.2014
   
"Železnice Srbije" su u 10.15 zbog velikih poplava koje su ugrozile prugu i železničku infrastrukturu obustavile saobraćaj na deonici Kruševac - Stalać.

Kako se navodi u saopštenju, nijedan voz, ni železnička garnitura nisu na toj deonici ostale "zarobljene" vodom.

Tokom jutra je zatvorena za saobraćaj i pruga Sremska Mitrovica - Martinci zbog rasta vode u kanalu koji je povezan s rekom Savom, jer ni po jednom od dva postojeća koloseka na ovoj relaciji nije bilo moguće organizovati bezbedan železnički prevoz.

"Sve stručne službe srpskih železnica i raspoloživa mehanizacija su na terenu, kako bi se na pojedinim deonicama gde je to moguće pruge što pre popravile i osposobile za bezbedno odvijanje saobraćaja", piše u saopštenju.

"Železnice Srbije" su navele da su jutros u 5.00 počeli radovi na popravci pruge Paraćina - Ćićevac i da se očekuje da će pruga do kraja dana biti osposobljena za saobraćaj.

Jutros u 8.30 počeo je i remont pruge kod Malog Požarevca i ukoliko ne bude nepredviđeni teškoća, i ta deonica biće završena do kraja dana.

Štab za vanredne situacije "Železnica Srbije" zaključio je da se gde god je to moguće prioritetno počne osposobljavanje deonica između Beograda i Bara, najpre između Čačka i Požege i oko Kosjerića.

"Osim toga, prioritetan zadatak je uspostavljanje bezbednog železničkog saobraćaja na niškoj pruzi preko Mladenovca, kao i na deonici Lapovo - Kraljevo", navele su "Železnice Srbije".

To preduzeće saopštilo je i da je jutros iz železničke stanice Beograd do Rume krenuo vanredni voz sa 200 železničara, kako bi u dogovoru sa Štabom za vanredne situacije pomogli u borbi protiv poplava na teritoriji Šapca, Sremske Mitrovice i drugih gradova u tom regionu gde je pomoć trenutno neophodna.

 

 

   

Foto: RTS

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor: RTS

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE