Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Poplava u Kruševcu
 
17.05.2014
   

Vrh poplavnog talasa na zapadnoj Moravi u Trsteniku je 70 centimetara u opadanju dok je na području Kruševca, u delu između Varvarina i Kukljina, nivo vode dostigao istorijski maksimum, izjavio je danas Aleksandar Lazarević, načelnik sektora za vanredne situacije u Kruševcu.

On je rekao da se nada da će u narednih 12 sati poplavni talas početi da stagnira.

U selu Obrež kod Varvarina ugroženo je 50, a u Gornjem Katunu 40 domaćinstava, i toku je evakuacija ljudi i stoke. Polavljeno je i 25 domaćinstava u Mrzenici kod Ćićevca gde je evakuacija takođe u toku, a poplavljene su i farme pilića u Stalaću, precizirao je Lazarević.

On je dodao je da je u prekidu saobraćaj između dva kružna toka prema Pojatama.

Put Jasika - Kukljin je otežan za saobraćaj a u prekidu je saobraćaj na Severnoj zaobilaznici kod Kruševca pa se vozila za Beograd usmeravaju preko Jasičkog mosta ka Varvarinu i Pojatu.

U trsteničkoj opštini najteža situacija je u selima Grabovac, Odžaci, Bogdanje i Ribnik gde je tokom noći evakuisano 139 ljudi, a trenutno najveći problem u ovim naseljenim mestima je nedostatak pijaće i tehničke vode.

Lazarević je rekao i to da su u samom Trsteniku, na šetalištu duž zapadne Morave u petak uveče postavljeni džakovi sa peskom, a kako bi se grad odbranio od prodora vode.

Direktor kruševačkog vodovoda Milutin Tasić rekao je da je situacija na akumulaciji Ćelije redovna, kao i stanje u sistemu vodosnabdevanja na teritoriji Kruševca i susednim opštinama.

Zavod za javno zdravlje kontroliše kvalitet vode u svim opštinama Rasinskog okruga. Najkritičnije je u Trsteniku gde su oba izvorišta poplavljena već treći dana pa se građani vodom snabdevaju iz cisterni. Kruševački Vodovod uputio je pomoć od nekoliko hiljada litara vode u cisternama stanovnicima Ćićevca.

Direktor Elektrodistribucije Kruševac Nebojša Đašić rekao je da je trenutno najkritičnija u opštini Trsteniku gde je oko 1.200 potrošaća bez struje, dok je u u Varvarinu, Ćićevcu i Kruševcu bez struje 200 domaćinstava.

 

 

   

Foto: Blic

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor: Blic

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE