Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Beže u SNS da bi sačuvali fotelje
 
06.05.2014
   

 

Petoro odbornika iz Pokreta za promene i Zajedno za Srbiju pristupilo je SNS-u na poslednjoj sednici Skupštine Kruševca.

Od formiranja Skupštine, maja 2012. godine, više od trećine od 70 odbornika je promenilo stranku ili odborničku grupu, tako da ni šefovi grupa ne znaju tačno sa koliko odbornika raspolažu!


Pre dve godine, najviše mandata - 20, osvojila je lista Pokret za promene - dr Katančević. Odliv odbornika je počeo odmah posle izbora, a sada je ubrzan tako da je Pokret spao na devetoro odbornika.


- Devetoro ili desetoro je otišlo u SNS. To nije ni demokratično, ni u skladu sa pravima i slobodama, ni moralno. To je stvaranje veštačke većine. Sa nekima od odbornika koji su otišli sam razgovarao i bilo je dosta emotivnog naboja, pa čak i suza! Poželeo sam im uspešan rad jer razumem njihove egzistencijalne potrebe - kaže Katančević.


Posle izbora, vlast u Kruševcu su formirali Pokret za promene, SNS, SPS - Jedinstvena Srbija i DSS. Marta prošle godine PZP je kolektivno ušao u DS dok je grupa odbornika DS prešla u Zajedno za Srbiju. Masovni prelasci odbornika su počeli nakon izbacivanja Pokreta za promene iz vlasti, tako da je grupa SNS sa prvobitnih 18 narasla na 29 odbornika.


- Brojno stanje odborničkih grupa je veoma fluidno! Bojan Cvetković, na primer, član je Ljajićeve stranke. Izabran je na listi DS, a onda prešao u našu grupu, ali nije promenio stranku. Neki su napustili Pokret za promene, bili samostalni, a onda došli kod nas. Biće još prelazaka - uverava nas Miloje Mihajlović, predsednik Gradskog odbora SNS.


Dejan Srdić je godinu dana bio predsednik Gradske skupštine kao kadar Pokreta za promene, a sada je nezavisni odbornik.


- Kao član Pokreta za promene prešao sam u DS. Od 13. novembra delujem kao samostalni odbornik - objašnjava Srdić.


Odbornici zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama u poverenju kažu da ih je strah da ne izgube posao ukoliko ostanu u opoziciji.
Zoran Rakić je penzioner.


- Izabran sam na listi Pokreta za promene, ali sam imao nesporazume sa Katančevićem. Na nagovor Saše Živkovića prešao sam u URS. Kada sam saznao da se Katančević i Verica Kalanović domunđavaju, odmah sam napustio URS. Onda me je Bata Gašić pozvao da pređem u SNS, što sam prihvatio - priča Rakić.

 

 

   

Foto: Blic

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor: Blic

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE