Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Prvi maj u Kruševcu
 
01.05.2014
   

 

Za Kruševljane praznovanje povodom prvomajskih praznika počinje pre uranka. Veliki broj građana Kruševca i okoline prisustvovao je sinoć programu i vatrometu u centru grada koje godinama organizuje Veće Sindikata.

Porodično ili sa prijateljima, izlazak na korzo, veče uoči 1. Maja za Kruševljane je tradicija.

"Izlazim jer volim da vidim mnoge poznate ljude sa decom, koji su srećni i zadovoljni,, objašnjava jedna od prolaznika. Mnogi žele da upute praznične želje: " Želim svima za 1. Maj da dođu do posla, da bolje žive u skladu sa nekom humanijom zajednicom, nego što je bila ova do sada", kažu građani.

Nekada se iz grada odlazilo pravo na Bagdalu, na uranak gde se okupljalo više hiljada radnika. Ove i nekoliko prethodnih godina kraj spomenika, simbola radničkog pokreta, par stotina ljudi.

"Mi baš i nema šta da slavimo, svi želimo da obeležimo ovu vekovnu tradiciju u Kruševcu", kaže predsednik veća Samostalnog sindikata za Rasinski Okrug Milenko Mihajlović.

Ukoliko kiša ne pokvari planove Kruševljana, većina će 1. Maj provesti na Jastrepcu. Iako je do pre nekoliko dana zbog odrona od poplava, do ove planine bilo nemoguće doći, put je za kratko vreme osposobljen za saobraćaj.

 

 

   

Foto: RTS

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor: RTS

_ _




KruNet, 2010. godina
VRH STRANE