Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Samohranoj majci sa petoro dece potreban dom
 
23.04.2014
   

Mica Ćupović (38) sa dve ćerke i tri sina živi u selu Rosica kod Ribarske Banje u krajnje nehumanim uslovima. Pre dve godine dobili struju. Socijalna pomoć od oko 20.000 dinara dovoljna za puko preživljavanje.

TRI kruševačka humanitarna udruženja pokrenula su inicijativu da obezbede krov nad glavom samohranoj majci Mici Ćupović (38), koja sa petoro dece živi u selu Rosica kod Ribarske Banje u krajnje nehumanim uslovima. Kada ima drva jedva uspevaju da ogreju trošnu kuću, a vodu zahvataju iz bunara.

- Brojna seoska domaćinstva su prazna, a ovoj porodici izbeglica mnogo bi značilo da imaju neku zemlju da obrađuju - priča za „Novosti“ Miša Janjić, predsednik Udruženja Srba iz Bosne i Hercegovine. - Zato smo se obratili s molbom Centru za socijalni rad ne bi li našli neko privremeno rešenje za majku i decu, koja osim socijalne pomoći nemaju drugih primanja. Oni žive u uslovima koji su nedostojni za 21. vek.

U Centru za socijalni rad potvrđuju da su primili inicijativu Udruženja Srba, „Prijatelja dece“ i Kola srpskih sestara, a direktor Slađana Čabrić napominje da je zahtev trenutno u proceduri. Mica Ćupović ističe da sve teže preživljava.

- Struju smo dobili tek pre dve godine - svedoči samohrana majka. - Socijalna pomoć od oko 20.000 dinara za nas šestoro je dovoljna samo za puko preživljavanje, pa najstarija ćerka, na primer, nije mogla na matursku ekskurziju. Kuća u kojoj smo privremeno već je trošna i samo što se nije srušila.

I članovi Udruženja frulaša „Adam Milutinović“ redovno pomažu porodici, a svojevremeno su opravili stolariju na kućici i nabavili ogrev i neke uređaje za domaćinstvo. Ljudi dobre volje ponekad pomognu u osnovnim namirnicama.

- Nadničila sam godinama ne bi li deci obezbedila hranu - kaže Mica Ćupović. - Koliko god da zaradim nije dovoljno. Teško nabavljamo knjige, mnoge fotokopiramo kako bi deca imala odakle da uče. Sandra završava osmi razred i nadam se da ću uspeti da joj obezbedim nastavak školovanja. A novi krov nad glavom bi nam spasio život.

IAKO su deca skromna, potrebe su velike. Najstarija Micina ćerka Sandra (15) priča da razume situaciju, ali najmlađi Uroš od svega tri godine tužan je što živi u kući bez igračaka. Siromaštvom su pogođeni i Miloš (12), Marijana (11) i Danijel (3).

 

 

   

Foto: Ilustracija

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor: Večernje Novosti

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE