Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Povećan vodostaj Rasine i Morave, poplavljene njive…
 
19.04.2014
   

Zbog velikih padavina koje su zadesile sliv reke Rasine i okolinu Kruševca, došlo je do naglog porasta nivoa akumulacije jezera Chelije, usled čega je Javno komunalno preduzeće "Vodovod" iz Kruševca prinuđeno da počne ispuštanje vode, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Procenjuje se da je na teritoriji Kruševca od srede je palo oko 108 litara kiše po metru kvadratnom, a usled velike količine padavina povećani su vodostaji reka i potoka koji su ugrozili poljoprivredna dobra.

Kako je Tanjugu rekao načelnik Ribočuvarske službe "Rasina plus" Milan Milošević, ta služba po nalogu gradske uprave prati vodostaje na Rasini i Zapadnoj Moravi.

- Što se tiče Morave, tu su probijeni ''uslovni vodostaji'', dok je na reci Rasini proglašena redovna odbrana od poplava. Za sada imamo informaciju da domaćinstva nisu ugrožena, ali se može videti da su njive poplavljene i da su reke izašle iz korita - rekao je Milošević.

On je objasnio se redovna odbrana od poplava proglašava kada vodostaj reke ne prelazi 350 centimetara, istakavši da sutrašnja prognoza vodostaja Zapadne Morave kod Jasike pokazuje da će vodostaj biti oko 330 centimatara. Granica za vanrednu odbranu od poplava je 430 centimetara.

Milošević je pozvao građane da očiste kanale ispred svojih dvorišta, a ribolovce da se po prestanku padavina jave ribočuvarskoj službi kako bi pomogli da se riba koja je ostala u barama, vrati u reke.

 

 

   

Foto: B.J.

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor:Tanjug

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE