Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Kinezi upošljavaju "14. oktobar"
 
06.04.2014
   

Kineska kompanija "Xi An Sg Imp&Exp Trading" nudi "14. oktobru" saradnju u proizvodnji čeličnih stubova, poslova vrednih 15 miliona evra.

Kako je Tanjugu rekao direktor fabrike, Dragi Nestorović, posao koji se odnosi na proizvodnju stubova, vredan oko 690.000 evra, već je prihvaćen, ponuda je usaglašena i "14.oktobar" je dobio predlog ugovora koji treba da potpiše.

Prema njegovim rečima, u toku je izrada i usaglašavanje ugovora za drugi deo posla koji je mnogo veći, a sledeće nedelje bi trebalo da bude poznato da li je ponuda prihvaćena u celosti ili samo u delu proizvodnje stubova, nakon čega će uslediti zvanično potpisivanje ugovora.

Ukoliko se sa Kinezima postigne celokupan ugovor, "14.oktobar" ima rok od godinu dana da završi kompletan posao za koji bi bilo angažovano više od 300 radnika, i to pre svega u delu fabrike koji je najmanje uposlen- u mašinskoj obradi.

Između ostalog, planira se dnevna proizvodnja od oko 75 osovina, a proizvodnju će, kako je objasnio Nestorović, finansirati kupac davanjem avansa od 40 odsto.

"Imamo problem da nađemo bankarske garancije za avansna sredstva, ali smo već u pregovorima sa nekim firmama i sa bankama, a uputićemo zahtev i ministarstvu finansija da nam pomogne država, jer je reč o ozbiljnom poslu i mislim da ćemo naći rešenje za to", istakao je on i dodao da je fabrika tehnološki spremna da obavi najavljene poslove.

Plan proizvodnje industrije mašina za 2014. godinu iznosi 1,2 milijarde dinara, kaže Nestorović i ukazuje da bi jedan ovakav posao to "pokrio", te da je "ovo nešto što '14.oktobar' ostavlja u životu i daje nadu da se može nastaviti rad".

Podsetivši da je fabrika ranije sarađivala sa Kinezima u domenu vojne industrije, Nestorović je ukazao da se sada prvi put obratila kineska firma sa konkretnim zahtevima u civilnom sektoru.

 

 

 

   

Foto: KruNet

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor:B92

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE