Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Kruševac, mikroskopi za lakšu dijagnozu
 
28.03.2014
   

Služba internog odeljenja opšte bolnice u Kruševcu i laboratorija Doma zdravlja dobili su mikroskope koji će im pomoći u dijagnostikovanju bolesti.

To je donacija firme "Labteh" iz Beograda, a vrednost mikroskopa je oko 10.000 dolara, prenosi Tanjug.

Načelnik službe interne medicine Milutin Kamatović objasnio je novinarima da će novi aparat pomoći u radu sa najtežim pacijentima, sa leukemijom i malignim bolestima ukazujući da će se sada, kada se lakše utvrdi dijagnoza, ranije krenuti sa terapijom.

"Ovo je puno kvalitetniji mikropskop od dosadašnjeg, na njemu se lakše, ali i sigurnije raditi krvni razmazi, krvne pločice, leukocitne formule i sediment urina. To je analiza koja je jako značajno, naročito za bubrežne bolesnike", rekla je načelnica laboratorije Doma zdravlja Vesna Marković.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić je prilikom obilaska internog odeljenja najavio da će uskoro biti dopremljena i dva vozila hitne pomoći koja su već kupljena.

"Sledeće nedelje očekujemo veliku donaciju od 80.000 dolara, laboratoriju za biohemijske analize", rekao je Gašić koji očekuje da će do kraja godine Kruševac dobiti i rendgen, kao i magnetnu rezonancu.

 

 

   

Foto: KruNet

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor:RTS

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE