Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Uhapšena zbog malverzacija
 
28.03.2014
   

Kruševačka policija uhapsila je A. B. odgovorno lice u okviru Gradske uprave zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

U nastavku suzbijanja koruptivnih krivičnih dela, policijski službenici Policijske uprave u Kruševcu u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Kruševcu, uhapsili su A. B., (51) iz Kruševca, odgovorno lice u okviru Gradske uprave, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštio je danas MUP.

Krivičnom prijavom u redovnom postupku biće obuhvaćeno 12 odgovornih lica osnovnih škola sa teritorije Grada Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičena A. B. je, od januara do avgusta 2013. godine, iskoristila svoj službeni položaj tako što je omogućila preduzeću ''Migomi kompani''d.o.o. Beograd da sa školama na području Grada Kruševca sklopi ugovore o prodaji 641 tone uglja "Breza".

Ne poštujući potpisane ugovore, preduzeće ''Migomi kompani'' doo, isporučilo je školama ugalj ''Banovići'', a potom u julu i avgustu 2013. godine, u nameri sticanja koristi za sebe i preduzeće ''Migomi kompani''d.o.o., sa umišljajem podstrekla odgovorna lica osnovnih škola sa teritorije Grada Kruševca, da potpišu Anekse ugovora i prihvate isporučeni ugalj ''Banovići'' koji je lošijeg kvaliteta od ugovorenog uglja "Breza", a takodje, lošijeg kvaliteta od uglja "Soko", drugoplasiranog ponudjača koji je učestvovao u javnoj nabavci i koji je jeftiniji za 846.120 dinara.

Za navedeni iznos naneta je šteta budžetu Grada Kruševca, a istovremeno, osumnjičena je sebi pribavila korist u iznosu od 146.000 dinara, koliko joj je uplaćeno na njen tekući račun, navedeno je u saopštenju.

 

   

Foto: KruNet

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor:Tanjug

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE