Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Smrt kruševačkog stomatologa: Maskirani ubica čekao žrtvu
 
04.03.2014
   

Milutin Rokić (65) ubijen hicem iz vatrenog oružja u nedelju veče ispred stana u Čupićevoj ulici br. 4. Ubica je snimljen kamerom i to u prvom ulazu, gde je s maskom na licu čekao žrtvu od 22 sata.

KRUŠEVAC je u šoku posle ubistva starog stomatologa Milutina Rokića(65), koga je za sada nepoznata osoba usmrtila hicem iz vatrenog oružja. Zubar je ubijen u nedelju posle 23 sata, ispred njegovog stana u Čupićevoj ulici br.4 u centru grada, gde je godinama imao i privatnu ordinaciju „Alfa - dent R“ u prizemlju zgrade.

Nažalost, nije bilo neposrednih očevidaca ubistva.

- Za sada nepoznata osoba ispalila je hitac u predelu grudnog koša, nanevši mu telesne povrede opasne po život, od kojih je preminuo na Odeljenju intenzivne nege kruševačke bolnice – navode u policiji, koja intenzivno traga za napadačem i radi na rasvetljavanju svih okolnosti pod kojima se dogodilo ubistvo.

Kako saznajemo, neposredno pre kobnog događaja Rokić je bio u društvu prijatelja Dušana Tošovića, koji živi u prvom ulazu iste zgrade. Samo neki minut nakon rastanka prijatelja, ranjeni zubar je pozvonio na Tošićeva vrata, prešavši prethodno više od 30 metara.

- Samo je uspeo da izgovorio „Upucali su me!“ i pao na mene, tu, na samom ulazu u stan – svedoči za „Novosti“ Dušan Tošović. - Viknuo sam ženi da donese jastuk, postavili smo mu ga ispod glave.

PORODICA IZA ubijenog stomatologa Milutina Rokića ostalo je dvoje dece, blizanci - ćerka Iva i sin Dušan. Bivša supruga Mira nije imala snage da govori, kao ni sin. Motiv za zločin je za porodicu nepoznanica. Rokić je živeo sam u stanu, koji mu je ostao iza oca, šumarskog inžinjera. Rokićevi roditelji su živeli na toj adresi još od 1957.godine.

Dušanova supruga Vera bila je van sebe.

- Pitala sam ga ponovo, „Sunce moje, ko ti je to učinio“, a on je uspeo da izgovori „Upucao me je jedan, al je imao masku na licu“ - nastavlja dalje Vera, ne uspevajući da sakrije suze. - To je bilo poslednje što je rekao. Nekoliko puta je pokušavao da podigne glavu, ali je ona svaki put klonula...

Prijatelji su, prema saznanjima „Novosti“ skoro svako veče imali rutinu. Rokić je primao pacijente od 17 do 20 sati, a potom bi šetao sa Tošovićem uvek istom maršrutom : starim korzom, do nekadašnjeg Beteksa, a potom do zgrade policije i nazad do kuće.

- Tako je bilo i u nedelju uveče, stigli smo potom do mene nešto pre 23 sata, gledali smo televiziju, čekajući vesti iz Ukrajne – kaže Dušan. - Posle nekog vremena, požalio se da je umoran i krenuo na spavanje. Rekao sam „vidimo se sutra“. Ispratio sam ga do vrata i nastavio da gledam televiziju.

Posle svega pet minuta, Rokić je ponovo pozvonio kod prijatelja, a uskoro su na poziv stigli policija i hitna pomoć.

PACIJENTI VIŠE pacijenata stradalog zubara ispričalo je za „Novosti“ da je Milutin Rokić bio i dobar stručnjak i čovek. - Često je umeo da ne naplati usluge, da sačeka ako je hitno potrebna opravka zuba – kažu pacijenti, dodajući da je prijatelje, kad zatreba, primao i mimo radnog vremena.

- Spolja na bluzi nije bilo krvi, ali se ispod videlo da je upucan negde na sredini grudi – objašnjava prijatelj.

Hirurzi su se do dva ujutro borili za zubarev život. Više puta su ga reanimirali, čak ručno masirali srce, uspeli da ga stabilizuju oko dva sata, ali je tri sata kasnije, žrtva podlegla ranama. Istraga se, kako nezvanično saznajemo, vodila najpre u više pravaca.

- Bilo je indicija da je žrtva stradala greškom, odnosno da je jedna druga osoba bila meta, ali je ta mogućnost otklonjena – navodi nezvanično izvor „Novosti“.

Prema priči komšija, ubica je snimljen kamerom i to u prvom ulazu, gde je s maskom na licu čekao žrtvu od 22 sata. Da li je potom na zadnja vrata prvog ulaza, šunjajući se iza zgrade, ušao na zadnja vrata Rokićevog ulaza i potom mu presudio pokazaće istraga.

Čula sam taj jedan pucanj posle 23 sata, možda je bilo ko 23,15, veoma brzo došla je i policija – kaže za „Novosti“ stanarka zgrade u Čupićevoj br.4. - Tek sam ujutro čula šta se u stvari dogodilo. A komšija koji je stradao, insistirao je na ugradnji interfona. Ni glavni ulaz ni vrata od zadnjeg ulaza se ne zaključavaju. Čak je neko ugurao žvaku ili papirić u kvaku.

Iako „vrvi“ od lokala i gusto naseljenih višespratnica, uveče je Čupićeva ulica vrlo mračna. Ako je ubica koristio zadnji ulaz za bekstvo, mogao je krajnje komotno da se udalji sa mesta zločina i ostane neprimećen, posebno jer tu vodi prečica do paralelne ulice, gde je mogao i vozilo da parkira.

- Nije se ni sa kim svađao, imao je samo od skora jednu izvršnu presudu protiv kolege koji mu je zadržao neku zubarsku opremu i to je sve – priseća se Dušan Tošović. - O svima je vodio računa, nama je pomogao kada nam je ćerka od raka umrla pre dva meseca, a brinuo je i o našem paralizovanom sinu koji ima 45 godina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Foto: Novosti

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor: Novosti

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE