Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Britanci kupuju deo Župe
 
19.02.2014
   

Britanska kompanija "Nutrihem procesing", koja se bavi proizvodnjom plavog kamena, zainteresovana je za kupovinu fabrike sulfata hemijske industrije "Župa".

Kako je rekao direktor beogradske kancelarije Nutrihema Nebojša Stanisavljević, reč je o kompaniji koja proizvede oko 50.000 tona godišnje plavog kamena, sa godišnjim obrtom od 110 miliona dolara.

"Planiramo da Župa obnovi proizvodnju plavog kamena do punog kapaciteta (4.500 tona), a posle toga smo zainteresovani i za potencijalno vlasništvo. Mi imamo naše tržište, radimo sa 70 zemalja u svetu, a sve ostalo zavisi od Župe", rekao je Stanisavljević.

"Župu" je pre pet meseci napustilo 320 radnika, kojima su isplaćene otpremnine, a od tada ponovo je angažovano oko 70 radnika koji redovno primaju plate.

Direktor "Župe" Bojan Cvetković potvrdio je Tanjugu da je ova kompanija zainteresovana za kupovinu jedne fabrike i objasnio da će pre razgovora o tome, kruševačka firma raditi uslužnu proizvodnju.

Osim pokretanja proizvodnje plavog kamena, "Župa" će povećati proizvodnju ksantata za potrebe RTB Bor.

Direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski, koji je danas posetio hemijsku industriju u Kruševcu, rekao je novinarima da RTB trenutno kupuje 10 tona ksantata mesečno od Župe što je tri i po puta manje od realnih potreba.

"Od 1. marta sve ćemo kupovati od Župe, 35 tona ksantata mesečno, jer nam je cilj da više ne uvozimo", rekao je Spaskovski i nagovestio da je RTB Bor spreman da podrži Župu i u nabavci sirovina.

Župa trenutno upošljava oko 70 radnika, a povećanjem obima proizvodnje ksantata biće angažovano novih 50 ljudi. Vrednost ugovorenog posla sa RTB Bor biće oko deset miliona dinara mesečno, precizirao je direktor Župe, Cvetković. Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, koji je sa Spaskovskim posetio "Župu", istakao je da je samo u novembru i decembru prošle godine, realizacija poslova u toj fabrici bila oko 32 miliona dinara, a u 2012. godine je bila manja od 20 miliona dinara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Foto: B92

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor: B92

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE