Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Kukuriku šou
 
14.02.2014
   

Veroljub Radojković iz Kapidžije kod Kruševca osuđen na novčanu kaznu zbog svojih kućnih ljubimaca petla i psa koji, kako je utvrđeno, kukurikanjem i zavijanjem ometaju mir u susedstvu. "Ja para nemam, pevca ću pod mišku, kuče na lanac i pravo u zatvor", kaže Radojković.

Posle slučaja Veroljuba Radojkovića iz Kapidžije kod Kruševca, biće otklonjene sve sumnje u efikasnost našeg sudstva u kome procesi traju i po nekoliko decenija ili zastarevaju.

Za samo pet meseci od podnošenja zahteva za pokretanje prekršajnog postupka Radojković je pravosnažno osuđen, i to zbog svojih kućnih ljubimaca petla i psa koji, kako je utvrđeno, kukurikanjem i zavijanjem ometaju mir u susedstvu.

Reks je sibirski haski koji dolazak ekipe RTS-a nije propratio lavežom niti zavijanjem, zbog čega će njegov vlasnik inače morati da plati novčanu kaznu od 3.000 dinara i 500 dinara na ime sudskih troškova, jer mu Apelacioni sud u Kragujevcu nije prihvatio žalbu.

"Ja para nemam, pevca ću pod mišku, kuče na lanac i pravo u zatvor", priča Radojković.

Veroljubovi problemi nisu od juče. Inspekcija je po prijavi istog komšije dolazila više puta.

"Prvo im je smetao pevac koji kukuriče, zbog njega sam morao da platim 500 dinara", kaže Veroljub i pita koji petao ne kukuriče.

Na kukurikanje i lavež ostale komšije nemaju primedbu. To što njima ne smeta i što su svedočili u njegovu korist, Veroljuba ne oslobađa krivice.

Sudija se u ovom slučaju pozvao na odredbu gradske odluke kojom se zabranjuje držanje pasa koji lajanjem ili zavijanjem ometaju mir u stambenoj zgradi i u susedstvu.

"Mi ćemo kao udruženje zatražiti da se ta odluka poništi, jer nije u redu", kaže Lela Bucek iz Organizacije za zaštitu i prava životinja "Orpak".

Prema rečima aktivista "Orpaka", za razliku od ovog slučaja gde je kažnjen vlasnik koji čuva životinje, od 7.000 podnetih prijava protiv onih koji ih zlostavljaju i zanemaruju inspekcija je reagovala samo u dva, izrekavši opomene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Foto: KruNet

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor: RTS

_ _




KruNet, 2010. godina
VRH STRANE