Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Trećina taksista u Kruševcu radi nelegalno
 
04.02.2014
   

Od ukupnog broja taksista u Kruševcu, četvrtina radi u sivoj zoni, procena je kruševačke komunalne policije.

Kako je Tanjugu rekao načelnik Jovica Vesić, u tom gradu registrovano je 241 taksi vozilo, a procenjuje se da ih ima još 80-tak koji rade nelegalno.

“Vrlo je kompleksna situacija sa taksistima. I pored saradnje sa saobraćajnom i komunalnom inspekcijom, ovaj problem nije rešen, jer postoji situacija da se taksisti prijavljuju na određeno vreme, a potom se ođavljuju iz registra, i ulaze u sivu zonu”, objasnila je Vesić.

On je navela da cilj komunalne policije nije da sprečava rad taksista, već da omogući jednake i fer uslove za sva udruženja, podsetivši da su oni koji redovno plaćaju obaveze, a koje proističu iz njihove delatnosti, upozoravali na ovaj problem kroz različite peticije i molbe da se poštuje zakon.

Vesić je napomenula da je komunalna policija u prethodnom periodu proveravala da li udruženja i vozači poseduju taksi dozvole i legitimacije, dok se u saradnji sa inspekcijom rada vršila kontrola da li zaposleni imaju ugovore o radu.

Podneto je više od 150 prekršajnih prijava, a predviđene kazne iznose do 50.000 dinara za fizičko odnosno do 500.000 dinara za pravno lice.

“Upravo je danas jednom udruženju izrečena prekršajna kazna po više osnova u ukupnom iznosu od 160.000 dinara”, rekla je Vesić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Foto: Akter

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor: Akter

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE