Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Uspostavljen železnički saobraćaj Kraljevo - Kruševac - Jagodina
 
14.01.2014

Juče je na relaciji Kraljevo - Jagodinu, preko Kruševca, Stalaća i Paraćina, posle osam godina, ponovo uspostavljen putnički železnički saobraćaj.

Prvi voz sa putnicima u Jagodinu, iz Kraljeva je stiago u 8,01 minutu, tačno po redu vožnje, a iz Jagodine za Kraljevo je krenuo u 8,28 sati.
"Bilo je fenomenalno, grejanje, klima uređaji, čisto, podentno, baš za 21. vek", izjavio je na železničkoj stanici u Jagodini glavni inspektor procesa kontrole Zzeleznice Srbije Dragoljub Lukačević.
 

Pratio sam voz u skaldu sa Zakonom o bezbednosti prevoza imovine i lica železnicom i zaista je bilo veoma prijatno putovatu, dodao je on i napomenuo da je U Krljevu ušlo četvoro, u Vrnjačkoj Banj dvoje u Kruševcu nesto više, u Stalaću i Paraćinu takodje. S obzirom da je prvi dan mi smo zadovoljni, istakao je Lukačević

Prave pokazatelje imaćemo za deset do 15 dana, dodao je on.

"Ovo je pametno, koje ovo uradio, uvezao ove gradove centralne Srbije napravio je pravu stavr", rekao je Lukačević i potsetio da je u projektu železnički putnički saobraćaj bio do Paraćina.

 

Lukačević je napomenuo da je voz iz Kraljeva prem Jagodini na nekim deonicama vozio i 100 kilometara, a najniža njegova brzina je 40 kilometara na sat.
On je potsetio da je povratna krata Kraljevo Jagodina ovim vozom jeftinija od autobuske karte u jednom pravcu.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Foto: ilustracija

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor:Blic

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE