Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Noleta umesto najboljih gledala direktorska deca
 
25.11.2013
   

Inicijativa gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića da odvede 280 najboljih đaka i 30 članova uderuženja sa posebnim potrebama na finale Dejvis kupa u Beogradu završena je pravim skandalom: direktori škola umesto najboljih đaka poslali su decu svojih prijatelja i kolega, pa čak i svoju decu!

Ovo je sramota! Moj sin je odličan učenik i vrstan sportista. Školi je doneo desetine medalja, a sada su ga zaobišli. Išao je sin direktorke koji nije u stanju da preskoči kozlić i sin gradskog odbornika Gorana Radomirovića koji je odličan đak, ali i u njegovom odeljenju ima boljih učenika - ogorčena je majka šestaka koji ide u Osnovnu školu „Vuk Karadžić“.
 

Nije bilo pritisaka iz SNS

- Jedan od roditelja se raspitivao kod naših nastavnika fizičkog koja deca idu za Beograd. Bio je nezadovoljan jer njegovo dete nije otišlo. Kasnije sam saznala da je taj otac član SNS. Valjda je neko očekivao da ćemo decu birati prema partijskoj pripadnosti roditelja - kaže direktorka OŠ „Jovan Popović“ Snežana Stefanović Milanović i dodaje da pritisaka iz te partije nije bilo.

Snežana Stefanović Milanović, direktorka Osnovne škole „Jovan Popović“, u Beograd je poslala ćerku i decu nekolicine svojih kolega.
 

- Bilo je jako teško od 830 đaka, među kojima ima puno dobre dece, izabrati desetoro najboljih. Neki nisu bili zainteresovani da idu. Na kraju smo se odlučili za učenike šestog, sedmog i osmog razreda. Među njima je bila i moja ćerka. Mirne savesti sam se saglasila s tim predlogom jer je zaista zaslužila kao i deca naših nastavnika koji su među najboljima. Nisam zloupotrebila položaj - objašnjava Snežana Stefanović Milanović.
 

Gradonačelnik Kruševca koji je u odlazak dece na finale Dejvis kupa uložio više od 300.000 dinara svog novca je veoma razočaran.
 

- Obavešten sam od strane mnogih roditelja da moja želja, sa kojom su se saglasili i direktori, o odlasku deset najboljih učenika iz svake škole na finale Dejvis kupa Srbija - Češka nije ispoštovana. Na spisku su se našla i deca direktora, nastavnika, prijatelja i slično, što znači da je zloupotrebljen moj najiskreniji motiv da nagradim najbolje đake. Ovo bih mogao da prihvatim samo u jednom slučaju, da su njihova deca zaista najbolji učenici, ali pošto to očigledno nije bio slučaj, izražavam veliko žaljenje. To iskustvo nas opominje da ukoliko organizujemo slične akcije u narednom periodu izvršimo i maksimalnu kontrolu i proveru ispunjenja uslova koje smo postavili - rekao je Gašić.

 

 

 

 

 

 

   

Foto: Gradonačelnik Bratislav Gašić ispratio učenike na put koji je sam platio

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor:S.M.

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE