Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
“Trajal“ uzimaju Bugarima
 
18.11.2013
   

Na pomolu raskid još jedne neuspele privatizacije u Kruševcu - na potezu Vlada Srbije. Bratislav Gašić: Očekujemo da Agencija za privatizaciju predloži poništenje posla.

Da je raskid privatizacije „Trajala“ gde radi 1.614 radnika moguć, već naredne nedelje potvrdio je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić posle sastanka sa predstavnicima Agencije za privatizaciju. Da većinski vlasnik, bugarska kompanija „Brikel“ nije ispoštovala sve odredbe kupoprodajnog ugovora poznato je odavno, pa se, kao što su „Novosti“ pisale, raskid ugovora više puta spominjao kao moguće rešenje.

Posle raskida privatizacije, „Trajal“ ulazi u ubrzani postupak restrukturiranja koji bi trebalo da se završi do kraja godine.

- Očekujemo da Agencija za privatizaciju narednog utorka predloži Vladi Srbije poništenje privatizacije, kao i da Vlada dva dana kasnije donese takvu odluku - rekao je Bratislav Gašić.

Korporacija „Trajal“ se zasad ne oglašava.

- Smatram da treba da se obave razgovori u Vladi i u Agenciji kako bi se videlo gde to ide i da li će te uslove „Brikel“ ispuniti - iznosi za „Novosti“ Milosav Vukojičić, predsednik Samostalnog sindikata „Trajala“. - Njih treba da stisnemo da ispune uslove, pa da konverzujemo njihove obaveze u kapital. Lako će se posle raskinuti privatizacija.

Vukojičić iznosi da nedavno potpisani kolektivni ugovor garantuje radnicima veća prava, te da trenutno kasni samo pola plate. Podseća, međutim, da su obaveze „Brikela“ bile 25 miliona evra, da je Poreska uprava blokirala račun preduzeća zbog neplaćanja obaveza prema PIO fondu, kao i da je sindikat podneo tužbu jer želi da zna gde je 13 miliona evra od prodaje Fabrike autoguma kompaniji „Kuper“.

- Taj novac je bio za repromaterijal, investicije, socijalni program, a to nije učinjeno - kaže nam Vukojičić.

Bugarska kompanija „Brikel“ je kupila Korporaciju „Trajal“ 2006. godine za 12,1 milion evra. Otad je promenjeno sedam direktora. Ministar privrede Saša Radulović rekao je nedavno u Kruševcu da je „Trajalu“ dat rok do kraja godine da obaveze ispuni, kao i da u Srbiji zakon mora da se poštuje.

BILANSOD 32 prodata preduzeća u Kruševcu, u 14 su raskinuti kupoprodajni ugovori! Kasnije su ili otišle u propast ili u restrukturiranje.

 

 

 

 

 

 

   

Foto: protest radnika Trajala

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Autor:S. BABOVIĆ/Večernje Novosti

_ _
KruNet, 2010. godina
VRH STRANE