Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 
  Sadržaj   Vesti - Kruševac
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2013.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Turska kompanija otvara pogon u Kruševcu
 
24.01.2013
   

Kompanija U.A. Aribolt iz Istanbula otvoriće u narednih šest meseci pogon za proizvodnju ženskih čarapa u Kruševcu i za početak zaposliti oko 100 radnika, saopštio je danas vlasnik te kompanije Arif Kazdal.

U naredna tri meseca, kompanija će u Kruševac premestiti oko 200 mašina vrednosti dva miliona evra, da bi u sledeća tri meseca pokrenula proizvodnju od oko četiri miliona čarapa mesečno.

- Kruševac smo izabrali zbog toga što ima slobodnu zonu, kao i zbog velike stope nezaposlenosti - kazao je vlasnik kompanije, nakon razgovora sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem.

On je rekao da je reč o ozbiljnoj kompaniji koja, osim u Turskoj gde se mesečno proizvodi oko pet miliona čarapa, ima pogone u Litvaniji sa proizvodnjom od 2,5 miliona proizvodnih jedinica na mesečnom nivou.

Proizvodnja u Kruševcu biće namenjena tržištima Rusije, Belorusije, Ukrajine i Rumunije, saopšteno je nakon sastanka u gradskoj upravi.

- Danas smo razgovarali o potencijalnim lokacijama, videćemo da li će predstavnici turske kompanije izgraditi novi objekat ili će adaptirati postojeće napuštene objekte velikih sistema - kazao je gradonačelnik Gašić.

On je naglasio da Kruševac ima osposobljene kadrove za rad u konfekciji, s obzirom da je u tom gradu nekada postojala i dečja konfekcija "Jastra" i podsetio da je nedavno još jedna turska kompanija za proizvodnju PVC stolarije preselila svoje mašine u taj grad.

.


.

 

 

   

Foto: ilustracija

 

ostale vesti
Bookmark and Share  

Izvor: Tanjug

_ _




KruNet, 2010. godina
VRH STRANE