0Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Kultura - Kruševac  
E-Prodavnica
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Razno
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
22. festival Zlatna kaciga
 
 
04.03.2014.
   
Crtani filmovi

Na 22. međunarodnom festivalu humora i satire Zlatna kaciga u Kruševcu, u konkurenciji 272 autora iz 44 zemlje, za razliku od prethodnih festivala, dominirali su domaći autori.

Prema tradiciji 40 poznatih karikaturista potretisalo je Kruševljane i goste Festivala. Među njima je i jedna dama.

"Portret karikatura je specifična, a ja to posebno volim. Zanimljivo je tražiti ljudski karakter. To je za mene izazov", kaže Ceca Krstić, karikaturista.

"Fudbal je odličan biznis u kojem se pojedinci bave i sportom" glasi jedan od nagrađenih aforizama inspirisanih najvažnijom sporednom stvari na svetu.

Bez obzira na popularnost fudbala, karikaturisti i pisci su prema zadatoj temi bili vrlo satirični. Za humoristički deo bio je zadužen komičar Jovan Radovanović koga su Kruševljani proglasili vitezom od Čarapanije.

"Dobijao sam ranije nagrade sa ansamblom Sedmorica mladih. Obišli smo svet. Ali ovo mi je posebna nagrada, jer potiče iz grada u kom se rodio moj otac", kaže Jovan Radovanović, dramski umetnik, komičar i pevač.

Nagradu za životno delo Savet "Zlatne kacige" dodelio je dramskoj umetnici Oliveri Katarini.

"Mislim da nije slučajno što su se Kruševljani setili da mi daju ovako značajnu nagradu. Zato što je to prava srpska prestonica", kaže Olivera Katarina, dramska umetnica i pevačica.

Objavljene su i teme narednog festivala. Karikaturisti i pisci će se baviti "Promenama", a mladi "Porodicom".

Laureati 22. Zlatne kacige

Pobednici 22. međunarodnog festivala humora i satire Zlatna kaciga su karikaturista Aleksandar Blatnik iz Niša, pisac Aleksandar Čotrić iz Beograda, aforističar Marko Miljković iz Kragujevca i kruševački pesnik Dragiša Pavlović Rasinski.

 

 

 

Belovodska rozet

 

   

Foto: KruNet

ostale vesti
 
Bookmark and Share
Autor/izvor: RTS
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE

Najvesti.com