0Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Kultura - Kruševac  
E-Prodavnica
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Razno
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Neizvestan koncert Čolića u Kruševcu!... 
 
 
25.05.2013.
   
Crtani filmovi

Aero-klub „Mihajlo Živić“ odbio je zahtev kruševačkih vlasti da im odobri korišćenje aerodroma „Košijsko polje” za koncert Zdravka Čolića. Avijatičari smatraju da bi bina i druga oprema „ugrozili bezbednost civilnog vazdušnog saobraćaja“.

U Gradskoj upravi tvrde da je potez aero-kluba razlog više da se ubrzaju radovi na preseljenju aerodroma na novu lokaciju Rosulje.


Posle novogodišnjeg koncerta na kojem je nastupio Miroslav Ilić i spektakla za Srpsku novu godinu, kada su na Trgu kosovskih junaka nastupili Aca Lukas i Ana Bekuta, gradska vlast je želela da sugrađane tokom Vidovdanskih svečanosti obraduje velikim koncertom Zdravka Čolića. Procenjeno je da je najpogodnija lokacija travnata površina aerodroma “Košijsko polje”, ali nisu očekivali da će avijatičari odbiti njihov zahtev.


"U ponedeljak, 13. maja, zvala nas je Danijela Milosavljević iz Gradske uprave u vezi s postavljanjem bine na manevarskim površinama aerodroma “Košijsko polje”. Aero-klub „Mihajlo Živić“ ne može dati saglasnost za postavljanje prepreka, bine, zbog ugrožavanja bezbednosti civilnog vazdušnog saobraćaja na aerodromu. Površina aerodroma je restriktivna i za sva pitanja je nadležan Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije", navodi se u odgovoru Gradskoj upravi.

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva su nam potvrdili da su oni nadležni za izdavanje dozvole, ali da nisu dobili zahtev za korišenje aerodroma.

Aero-klub u Kruševcu je osnovan na Vidovdan 1925. godine uz blagoslov kralja Aleksandra i odmah mu je darovano zemljište za izgradnju aerodroma na periferiji grada. Aerdrom se koristi kao poletno-sletna pista isključivo za sportske letilice.


- To javno preduzeće je neko formirao, davao novac iz budžeta i sada nemamo pravo da ga ugasimo jer smo došli na korak do kraja posla. Moramo da završimo novi aerodrom kako bismo iselili Aero-klub „Mihajlo Živić“ - kaže gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Što se tiče koncerta Čolića, on je, prema informacijama iz Gradske uprave, za sada neizvestan, a više detalja biće poznato u petak.

Promenjeno pet direktora

Širenjem grada aerodrom je sa tri strane opkoljen stambenim zgradama. Pre 18 godina formirano je javno preduzeće „Aerodrom Rosulje“ koje se brine o izgradnji aerodroma na novoj lokaciji, iznad sela Parunovac. U preduzeću je promenjeno pet direktora, potrošeno dosta novca za otkup zemljišta i razne planove, ali aerodrom još nije profukcionisao.

.

   

Foto:

ostale vesti
 
Bookmark and Share
Autor/izvor:Blic
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE

Najvesti.com