0Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Kultura - Kruševac  
E-Prodavnica
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Razno
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
U Kruševcu grade desetu repliku Njegoševog hrama
 
 
11.05.2013.
   
Crtani filmovi

Izgradnju Njegoševe kapele sa 50.000 evra finansiraće privrednik iz Moskve Ljubomir Ćurčić, a donator drugog hrama na Bagdali, čija gradnja uskoro treba da počne, je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

U godini obeležavanja jubileja − 200 godina od rođenja vladike i vladara Petra II Petrovića Njegoša, jednog od najvećih srpskih pesnika i autora “Gorskog vijenca”, Kruševcu će biti izgrađena deseta replika Njegoševe kapele.

Devet istovetnih crkava nalazi se širom Srbije, a Njegoševa kapela u Kruševcu biće izgrađena na Bagdali – rekao je prilikom osveštenja Krsta za početak izgradnje episkop kruševački David.

On je rekao da će Njegoševa kapela biti posvećena svetim mučenicima i pobedonoscima Georgiju i Dimitriju, a pored ove kapele, na Bagdali će se, kako je rekao, izgraditi još dva hrama.

Izgradnju Njegoševe kapele sa 50.000 evra finansiraće privrednik iz Moskve Ljubomir Ćurčić, a donator drugog hrama na Bagdali, čija gradnja uskoro treba da počne, je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Gašić, koji je prisustvovao osveštenju Krsta, rekao je da bi kamen temeljac, za treći veliki hram trebalo da bude postavljen iduće godine.

Prilikom potpisivanja ugovora o donaciji, privrednik iz Rusije je u kabinetu gradonačelnika najavio nove donacije i privrednu saradnju Kruševca i Moskve.

- Ovo je samo prva donacija, a biće ih još i to od strateškog značaja i za Kruševac i za Srbiju, u kojoj su se, posle 20 godina, koliko živim i radim u Moskvi, prvi put stekli uslovi za ozbiljnu saradnju – rekao je Ćurčić.

Partijarh srpski Irinej nedavno je gradonačelniku Kruševca Bratislavu Gašiću uručio visoko odlikovanje Srpske pravoslavne crkve, “orden Svetog Save drugog stepena”, za dela prema Crkvi, naročito pokazanim u svakodnevnom životu novoosnovane eparhije.

.

   

Foto: Njegoš

ostale vesti
 
Bookmark and Share
Autor/izvor:Telegraf.rs / Tanjug
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE

Najvesti.com