0Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Kultura - Kruševac  
E-Prodavnica
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Razno
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Italijanske kompanije žele partnerstvo sa "14. oktobrom"  
 
16.07.2011.
   

Četiri italijanske firme koje se bave bave proizvodnjom poljoprivredne mehanizacije “Facma”, “SAI”, “Euromat” i “Mira Italia” potpisale su danas sa kruševačkom industrijom mašina i komponenti “14. oktobar” pismo o namerama o proizvodnji odnosno montaži hidrostatičnih traktora.

U pismu koje su predstavnici ovih firmi potpisali u italijanskom gradu Vitorkjanu, navodi se da će se koristiti tehnologija u vlasništvu firme “Facma”, a potpisinici će moći da obezbede sredstva za podršku zajedničkih aktivnosti, kako preko sopstvenih fondova, tako i putem ostalih doprinosa uključujući i evropske fondove.

Prema rečima Pjera Pekorarija, jednog od vlasnika grupe “SAI” koja u svom sastavu ima preko 30 kompanija, a među njima je i “Facma”, i godišnje prihode od oko 150 miliona evra, jedan od ciljeva je da se sa kruševačkim 14. oktobrom napravi zajedničko preduzeće i pokrene proizvodnja traktora, malih traktora i motokultivatora.


- Teško je u ovoj fazi razgovora govoriti koje će se količine proizvoditi jer smo u fazi razvoja projekta, ali sam siguran da će u narednih pet do deset godina te cifre biti vrlo interesantne, pre svega kada je reč o izvozu na tržišta Istočne Evrope kojima su potrebni visokotehnološki traktori - kazao je Pekorari.

On je objasnio da je politika te italijanske kompanije proizvodnja u onim zemljama koje mogu biti i tržište, a posebno je naglasio značaj kvalitetne radne snage u Srbiji i sporazuma koji ima sa Rusijom.

Predsednik kompanije Mira italia Danijelo Banjoli rekao je da veruje u tržište Srbije ukazujući da je pismo o namerama, koje bi trebalo da pokrene projekte od zajedničkog interesa, veoma značajno za sve kompanije.

- Mi prvi put uvodimo u našu proizvodnju hidrostatičku transmisiju i to je veliki tehnički iskorak za nas i u tom smislu biće obostranih ulaganja srazmerno učešću u zajedničkom proizvodu – ukazao je direktor 14. oktobra Dragi Nestorović istakavši da će zbog toga IMK pojačati svoje kapacitete.

On je precizirao da se pismo o namerama odnosi na zajednički razvoj, proizvodnju i zajednički plasman i dodao da će se u narednom periodu pregovarati pod kojim će se brendom taj proizvod izvoziti.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić poručio je danas prilikom potpisivanja da će italijanske kompanije imati maksimalnu podršku lokalne samouprave i da se vise neće događati ubuduće kao što se to dešavalo pre godinu dana, da investitori čekaju na dozvole vise od godinu dana.

- Ono što je nama potrebno jeste da uposlimo Srbiju, da uposlimo Kruševac i da krenemo sa radom. Italijanske firme su zaintresovane da ulažu u Kruševac, a sada to samo treba da finalizujemo i krenemo sa zapošljavanjem- zaključio je Gašić.

  • Kako je najavljeno, italijanske kompanije uskoro bi mogle da posete kruševački 14. oktobar, a u toku su i pregovori sa italijanskim kompanijama koje se bave proizvodnjom hladnjača.

 

 

   

Foto: ilustracija

ostale vesti
 
Bookmark and Share
AutorTanjug:
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE

Najvesti.com