Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Ekonomija - Kruševac  
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
 
 
16.12.2014.
   

Predstavnici kineske kompanije Ćina tehnology engineering group (CTEG), koji su danas obišli pogone IMK "14. oktobar" u Kruševcu i razgovarali sa poslovodstvom te mašinske industrije, kazali su da su u Srbiju došli jer su zainteresovani za otvaranje rudnika, eksploataciju uglja i proizvodnju priprodnog gasa

"Cilj nam je da ostvarimo saradnju i razvoj zajedno sa srpskim preduzećima. Mi smo velika državna firma koja se prevashodno bavi otvaranjem rudnika uglja, eksploatacijom, proizvodnjom rudarske opreme te razvojem i istraživanjem u toj oblasti", kazao je potpredsednik kompanije Liu Đien Đun.

Ta kompanija učestvuje na Samitu Kine i 16 zemalja srednje i istočne Evrope, a cilj njihovog dolaska u Beograd je, kako je Đun naveo, da ispitaju mogućnosti za saradnju u oblasti otvaranja i eksploatacije rudnika uglja te proizvodnje prirodnog gasa.

"Poznato nam je da je Srbija bogata zalihama lignita i mislimo da postoji velika mogućnost za proizvodnju prirodnog gasa uz eksploataciju lignita", kazao je on tokom razgovora sa poslovodstvom kruševačkog "14. oktobra".

Saradnja sa tim kruševačkim preduzećgem bi, prema njegovim rečima, mogla da bude uspostavljena u proizvodnji opreme za eksploataciju uglja.

"Ako bismo uspostavili saradnju u oblasti rudarstva sigurno bi bilo potrebno proizvesti potrebnu opremu za eksploataciju uglja. Naša bi namera bila da jedan deo takve opreme proizvodimo sa lokalnim partnerima iz Srbije, tako bismo smanjili troškove proizvodnje i pojednostavili proceduru dopreme", kazao je on.

Godišnji promet kineske kompanije je 6 milijardi dolara, zapošljava 30.000 ljudi i posluje u 30 zemalja.

Da bi saradnja Industriji mašina i komponenata bila dobrodošla kazao je generalni direktor Miloš Isailović, podsetivši da je proizvodnja opreme za rudarstvo i procesne opreme deo proizvodnog programa IMK "14. oktobar", a da osim toga radi građevinske mašine i ima deo za namensku proizvodnju.

Napomenuo je da od 1.500 radnika kroz socijalni program fabriku uskoro treba da napusti oko 690 ljudi.

IMK "14. oktobar" je u većinskom državnom vlasništvu, nikada nije bio privatizovan, u postupku je restrukturiranja i nalazi se u procesu privatizacije. Zaposlenima duguje dvadesetak plata.

 

 

 

 

 
ostale vesti

Foto:

 
 
Bookmark and Share
Autor:Blic
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE