Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Ekonomija - Kruševac  
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Hemijska industrija "Župa" obnavlja proizvodnju plavog kamena od 8. septembra
 
 
03.09.2014.
   

Nakon desetogodišnjeg prekida, u Hemijskoj industriji "Župa", od naredne nedelje, biće obnovljena proizvodnja plavog kamena, najpoznatijeg brenda ovog kruševačkog preduzeća, javlja RTV "Kruševac".

- Remont postrojenja za proizvodnju plavog kamena privodi se kraju i u planu je da se stranom i domaćem tržištu, u prvoj fazi rada, ponudi do 7 hiljada tona tog preparata godišnje, kaže generalni direktor Bojan Cvetković.

Proizvodnja se obnavlja uz pomoć i na insistiranje lodonskog "Nutrihem"-a, jednog od najvećih distributera plavog kamena na svetu i uz čiju će se finansijsku podršku, po najavama, do 2016. duplirati obim proizvodnje.

Hemijska industrija "Župa" je, u odnosu na početak godine, duplirala isporuku ksantata za domaće rudnike, a u regionu je najveći snabdevač preduzeća za proizvodnju vodovododa hlorom.

Agencija za privatizaciju uputila je 15. avgusta javni poziv za privatizaciju "Župe" i do sada je više stranih i domaćih firmi pokazalo interesovanje za kupovinu, navodi RTV "Kruševac".

 

 

 

 

 
ostale vesti

Foto:

 
 
Bookmark and Share
Autor: KruNet
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE