Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Ekonomija - Kruševac  
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Radnici IMK 14. oktobar protestuju više od mesec dana
 
 
30.07.2014.
   

Reprezentativni sindikati Industrije mašina i komponenata (IMK) "14. oktobar" najavili su da će u sredu nastaviti protest postavljanjem kontejnera za smeće iz kojeg će simbolično deliti doručak pred Skpuštinom grada Kruševca.

"U nedostatku dovoljnog broja obroka, deliće se listovi papira sa obećanjima i pozivima na strpljenje", navedeno je u zajedničkom saopštenju Samostalnog sindikata i Nezavisnosti u IMK-u.

Radnici IMK "14. oktobar" predvodjeni reprezentativnim sindikatima protestuju od 25. juna tražeći redovnu isplatu minimalnih zarada, što su im obećali prethodni resorni ministri, kreditnu podršku za ugovorene poslove i isplatu socijalnog programa za 617 od ukupno 1.550 radnika.

Podsetili su da ta fabrika radi 90 godina, da tržište za njene proizvode postoji, što se, kako su naveli, videlo u nedavnim poplavama i tokom ranijih snežnih nanosa i niskih temperatura, kada su mašine proizvedene "14. oktobru" pokazale da imaju upotrebnu vrednost.

Zaposleni u toj fabrici, koja je u postupku restrukturiranja i u većinskom državnom vlasništvu, poslednji su primili minimalac za april, a duguje im se 18 plata iz 2012. i 2013. godine.

 

 

 

 

 
ostale vesti

Foto: ilustracija

 
 
Bookmark and Share
Autor: Beta
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE