Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Ekonomija - Kruševac  
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Prinos pšenice u Rasinskom okrugu 20 odsto manji
 
 
24.07.2014.
   

Žetva pšenice je u Rasinskom okrugu završena na skoro 90 odsto zasejanih površina, a prinos je za oko 20 odsto manji od očekivanog, odnosno prosečnog, rečeno je u utorak u kruševačkoj poljoprivredno-savetodavnoj i stručnoj službi.

Kako je agenciji Beta rekla stručna saradnica za ratarstvo u toj službi Radojka Nikolić, poljoprivrednici u Rasinskom okrugu su nezadovoljni i kvalitetom zrna pšenice, pa će se ona uglavnom koristiti za stočnu upotrebu.

Prema njenim rečima, nepovoljne vremenske prilike su usporile žetvu i česte padavine u proteklih dvedesetak dana su jedini razlog što ona do sada nije završena.

Precizirala je da se prinos kreće izmedju tri i četiri tone po hektaru, što je, kako je rekla, za dvadesetak odsto manje od očekivanog, odnosno prošečnog roda na tom području, a i kvalitet zrna je slabiji.

"Do slabijeg kvaliteta zrna je došlo jer je zrela pšenica stajala, kisla, a osim toga, u periodu zrenja u junu takodje su bili nepovoljni vremenski uslovi", rekla je Nikolićeva.

 

 

 

 

 
ostale vesti

Foto: ilustracija

 
 
Bookmark and Share
Autor: Beta
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE