Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Ekonomija - Kruševac  
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
IMK „14. oktobar“: Nada u državu i posao sa Kinezima
 
 
13.05.2014.
   

Miloš Isailović - v. d. direktor IMK „14. oktobar“ u restrukturiranju. Bez strateškog partnera nema budućnosti za nekadašnjeg giganta.

Na sednici Nadzornog odbora, održanoj u četvrtak, Miloš Isailović je postavljen za vršioca dužnosti generalnog direktora IMK „14. oktobar“ u restrukturiranju. Novi rukovodilac najavljuje da preduzeću predstoje veliki zadaci - posebno u relazicaiji socijalnog programa, ali i da očekuje pomoć državnih struktura kako bi se obezbedila fondovska podrška.

- Produžetak roka za rešavanje statusa preduzeća u restrukturiranju, odnosno odlaganje prestanka zaštite od prinudnih naplata, iskoristićemo da realizujemo planove, jer imamo i kadrovski potencijal, i želju da se izborimo sa problemima - kaže Isailović, ukazujući da je Komisija za restrukturiranje već zacrtala povećanje plasmana, osvajanje novih tržišta, štednju u troškovima...

Kruševljani, saznajemo, računaju na ugovor sa kineskom kompanijom koji podrazumeva proizvodnju čeličnih stubova i osovina, vredan 970.000 dolara, a tu je i posao od 800.000 evra, koji bi trebalo da bude ugovoren u narednih desetak dana. Problem bankarskih garancija, trenutno, razrešavaju uz razumevanje i pomoć tradicionalnih poslovnih partnera.

Bivši gradonačelnik, Bratislav Gašić, pre imenovanja za ministra odbrane, izjavio je da interesovanje potencijalnih strateških partnera trenutno ne postoji, ali očekuje da će se neko javiti do kraja godine. U Samostalnom sindikatu IMK „14. oktobar“ - s obzirom na nameru države da, do isteka 2014, privatizacija bude okončana - ukazuju na to da raspisivanje konkursa za direktora i realizacija te procedure može da potraje i tri meseca, što nikako nije dobro...

- Pitanje je i da li će novi direktor, posle konkursa, za svega pet-šest meseci uspeti da nađe strateškog partnera, za kojim se bezuspešno tragalo proteklih 12 godina - kaže čelnik SS, Ljubiša Velimirović.

Do tada, oko 1.500 radnika i dalje teško živi. Duguje im se 14 plata, overene zdravstvene knjižice imaju do 30. juna, a čak 620 zaposlenih izjasnilo se za socijalni program. Kako nezvanično saznajemo, od Ministarstva rada zatražiće se i saglasnost za produžavanje plaćenih odsustva na rok duži od 45 dana.

KADAR

MILOŠ Isailović (58) u IMK „14. oktobar“ radi od 1981, a do postavljenja na čelnu funkciju bio je direktor za komercijalne poslove. Na novom poslu - kao magistar ekonomije - nasledio je novog gradonačelnika Kruševca, Dragog Nestorovića.

 

 

 

 

 
ostale vesti

Foto: ilustracija

 
 
Bookmark and Share
Autor: B92
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE