Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Ekonomija - Kruševac  
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Kruševac će biti globalni centar naše proizvodnje
 
 
14.04.2014.
   

Kompanija Henkel Srbija otvorila je novo skladište u svojoj fabrici u Kruševcu. Reč je o investiciji vrednoj više od četiri miliona evra, a sudeći prema najavama, Henkel planira da na ovom području uloži još 40 miliona evra. U planu je izgradnja novog postrojenja u Kruševcu.

- Zahvaljujući povećanju kapaciteta skladišta za 8.500 paleta, omogućeno nam je da izvozimo proizvode i u druge zemlje Evropske unije ali i da povećamo udeo na srpskom tržištu. Time ćemo povećati i prihode od prodaje. Naš naredni korak je da 30 miliona evra uložimo u otvaranje nove proizvodne linije iz oblasti kućne hemije. To postrojenje će biti izgrađeno do kraja 2014. godine. Želimo da Kruševac postane globalni centar naše proizvodnje - naglasio je Kristof Til, predsednik kompanije Henkel Srbija.

Bratislav Gašić, gradonačelnik Kruševca, istakao je da su osim Henkela, koji se već pozicionirao na tržištu Srbije, za ulaganja i ekonomski oporavak grada na Južnoj Moravi zainteresovani i drugi investitori.

- Pre dve godine otvorena je nova fabrika Coopertires, koja je ranije bila deo korporacije Trajal i u koju je uloženo više od 50 miliona evra. Morali smo da napravimo rez, jer su uništena dva moćna giganta, Fabrika ulja Rubin i Fabrika maziva FAM. Izgradnjom fabrike otpadnih voda dobili smo i investiciju od 25 miliona evra. Sada radimo na aproprijaciji zemljišta i očekujemo da će ovo postrojenje biti završeno do kraja 2015. godine - istakao je Gašić.

On se pohvalio i podatkom da je u 2013. grad Kruševac prvi put realizovao više od 800 miliona dinara investicija.

- Grad je iz svog budžeta izdvojio više od 850 miliona dinara, što je veliki napredak, s obzirom na to da je prethodnih godina izdvajano najviše 200 miliona. Za subvencionisanje novih radnih mesta i otvaranje privatnih firmi planiramo da izdvojimo oko 50 miliona dinara - poručio je Gašić i dodao da su Kruševljani spremni da prihvate svakog investitora koji želi da ulaže u njihov grad.

 

 

 

 

 
ostale vesti

Foto: ilustracija

 
 
Bookmark and Share
Autor: B92
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE