Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Ekonomija - Kruševac  
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
U Trajalu ponovo prave gume  
 
14.02.2014.
   

POSLE nekoliko meseci pauze, a skoro tri meseca nakon raskida privatizacije sa bugarskom kompanijom „Brikel“, puštene su u rad dve fabrike Korporacije „Trajal“: Fabrika guma za dvotočkaše i unutrašnje gume u Ćićevcu i Fabrika teretne i industrijske pneumatike u Kruševcu. U poslovodstvu očekuju da će se sada u tim pogonima raditi u kontinuitetu.

Veruju i da će se dnevno u ćićevačkim pogonima proizvediti 2,7 tona proizvoda, a u kruševačkim - 17 tona. Plasman proizvoda je obezbeđen za većinu proizvodnih programa u četiri fabrike koje rade pod okriljem „Trajala“.

- Do privatizacije, osim Fabrike zaštitnih sredstava, gde je proizvodnja vrlo heterogena, i programa pirotehnike u Fabrici detonita, ostale fabrike su radile praktično 24 sata dnevno, dok se u vreme novogodišnjih i božićnih praznika radio remont - ističe Miloš Nenezić, generalni direktor Korporacije „Trajal“. - To ćemo probati da uradimo i sada.

U godini privatizacije, 2006. prodaja „Trajala“ je iznosila 45 miliona evra, dok je lane zabeleženo 20 miliona evra od prodaje, s tim da je u međuvremenu Fabriku auto-guma kupio „Kuper“.

- Podnet je i zahtev za uvođenje programa restrukturiranja i očekujemo da će do 10. marta ta odluka biti doneta - napominje Sonja Veselinović, zastupnik kapitala. - Promenili smo organizacionu strukturu i delimično organe upravljanja. Pomaka ima. Nadležni pokazuju veliko razumevanje za nastavak proizvodnje, zbog programa koji je važan i za Kruševac i za državu.

 
ostale vesti

Foto: ilustracija

 
 
Bookmark and Share
Autor: Večernje novosti
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE