0Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Kultura - Kruševac  
E-Prodavnica
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Razno
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
"14. oktobar" vredi 6 miliona evra  
 
09.12.2011.
   

Procenjena vrednost imovine IMK "14. oktobar", koja je u postupku restrukturiranja, je 72 miliona evra, ali su dugovanja 12 milijardi dinara.

Ta dugovanja konverzijom bi trebalo da budu smanjena na 7,6 milijardi dinara, odnosno 66 miliona evra, rečeno je danas u tom preduzeću.

Podaci iz "lične karte", koju je bilo neophodno uraditi kako bi se dobila kreditna podrška države, pokazuju da bi, nakon konverzije dela duga u akcijski kapital, vrednost imovine tog preduzeća trebalo da nadmaši visinu njegovih dugovanja.

Generalni direktor "14.oktobra" Dragi Nestorović rekao je agenciji Beta da je preduzeće dostavilo tražene podatke kao i potrebnu dokumentaciju za kreditnu podršku države od 50 miliona dinara, a kako bi bila realizovana ugovorena proizvodnja vredna 150 miliona dinara.

"Neki potpisani predugovori i ugovora o poslovno tehničkoj saradnji su već počeli da se realizuju, poput posla sa nemačkom firmom HBSG, vrednog dva miliona evra", kazao je Nestorović dodavši da će ranije najavljena zajednička ulaganja, proizvodnja i razvoj biti moguća nakon promene statusa ove fabrike koja je u restrukturiranju.

On je kazao da se trenutno zbog nedostatka obrtnih sredstava proizvodnja odvija na minimumu, a jednu od 13 zaostalih plata radnici mogu da očekuju nakon naplate potraživanja preduzeća od 30 miliona dinara.

Zaposleni su prošle nedelje primili jedan od dva minimalca koje im je nedavno obećao resorni ministar, Saša Radulović, a dugi bi trebalo da dobiju do kraja godine.

Anketa radnika je pokazala da od 1.500 radnika, fabriku uz socijalni program želi da napusti 680 ljudi, što je prihvatljiv broj za poslovodstvo, ali je struktura problematična jer bi odlaskom livaca, kovača, zavarivača, zanimanja kojih nema na evidenciji nezaposlenih, proizvodnja bila ugrožena.

"Dozvoliće se odlazak onih proizvodnih radnika koji imaju od dve do pet godina do penzije. Sa ostalima iz proizvodnje se razgovara kako bi se sačuvali potrebni kadrovi za nesmetanu proizvodnju", precizirao je Nestorović.

 

 

   

Foto: logo

ostale vesti
 
Bookmark and Share
Autor: B92
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE

Najvesti.com