Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Ekonomija - Kruševac  
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Protest uljara, duguju im 23 plate  
 
29.10.2011.
   

Radnici Fabrike ulja iz Kruševca, koji potražuju 23 neisplaćene plate, protestovali su ispred Gradske uprave. U štrajku su i radnice konfekvcije Zvezda.

Oni traže od gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića da im omogući sastanak sa ministrom privrede Sašom Radulovićem

Pored toga, radnici Fabrike ulja traže hitnu finansijsku pomoć, rešavanje socijalnog programa, isplatu 23 plate, overu zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža.

Mesecima bez plate, neuplaćeni doprinosi, neizvesna budućnost. Radnici dve kruševačke fabrike u restrukturiranju protest su započeli pred Gradskom upravom.

Prema rečima predsednika sindikata ASNS, Neška Gajića, poslednja zarada u Fabrici ulja isplaćena je u maju 2013.godine, po 10.000 dinara, i to za novembar 2012.godine.

Prema rečima Gajića, "134 radnika se nalazi u paklu".

"Niko od nadležnih ministarstava nas ne prepoznaje, kao da ne postojimo u ovoj državi. Obraćali smo se bezbroj puta za pomoć, ali nikada nismo dobili pozitivan odgovor. Nismo imali nijedan socijalni program, nijednu subvenciju, niti su nam dali robu iz robnih rezervi da se pokrenemo", rekao je on novinarima.

"Mi molimo, apelujemo, tražimo od ministra privrede da nas primi, jer na znamo više šta ćemo. Uradili smo i medju prvima smo predali ličnu kartu, a dobili smo odgovor da ne možemo da dobijemo socijalni program, dok ne nadjemo strateškog partnera, a to sve može da potraje", dodaje predsednik sindikata.

Gajić je najavio radikalizaciju štrajka, ukoliko ne dodje do sastanka s ministrom Radulovićem, ali nije mogao da precizira na koji način.

Slična situacija je i u konfekvciji Zvezda, čije radnice nastavljaju štrajk zapošet u avgustu.

Zaposlene u Fabrici ulja danas je primio gradonačelnik Kruševca, Bratislav Gašić, koji im je obećao da će uputiti pismo ministru Raduloviću i da će pokušati da im obezbedi sastanak sa njim.

On je naveo da kao gradonačelnik nema nadležnosti nad preduzećima u restrukturiranju već da to ima Agencija za privatizaciju, medjutim, radnici su izrazili očekivanje da će im on, kako su rekli, više pomoći kao stranački funkcioner.

Gašić podseća da je uslov za socijalni program pronalaženje dobrog strateškog partnera, što će u slučaju ove dve fabrike biti teško jer su, kako kaže, u očajnom stanju.

Posle sastanka s gradonačelnikom, predsednik sindikata ASNS je rekao novinarima da će zaposleni i sutra protestovati ispred Gradske uprave.

Fabrika ulja ima 134 radnika, od kojih se 80 odsto nalazI na plaćenom odsustvu. Na posao dolaze radnici uprave i obezbedjenja, kao i 10 radnika iz uslužne delatnosti.

Za prihvatanje socijalnog programa izjasnilo se više do 90 odsto radnika i Fabrike ulja i konfekcije Zvezda. Ukoliko narednih dana ne dobiju odgovor ministarsta ili agencije za privatizacvju, najavljuju radikalizaciju protesta.

   

Foto: ilustracija

ostale vesti
 
Bookmark and Share
Autor: Akter
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE