Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Ekonomija - Kruševac  
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Prinos kukuruza - solidan  
 
24.09.2011.
   

Berba kukuruza na području Rasinskog okruga je u punom jeku, obrana je polovina površina koje su bile pod tom kulturom, a prinos je zadovoljavajući.

"Beru se kasni hibridi, a lepo vreme pogoduje poljoprivrednicima koji ovaj posao treba da završe, kako bi potom pripremili zemljište za sejanje strnih žita", kazala je Radojka Nikolić iz kruševačke Poljoprivredno savetodavne i stručne službe.

Prinosi su, kako je istakla, mnogo boljid od prošlogodišnjih, ali nisu rekordni, odnosno zadovoljavajući su, pogotovu tamo gde su poljoprivrednici primenili sve agrotehničke mere. 

Prosečan prinos sa do sada obranih površina je oko četiri tone, dok je višegodišnji prosek na području Rasinskog okruga između četiri i pet tona, a izuzetnim se smatra prinos iznad pet tona. 

"Tokom letnjih meseci temperatura je bila visoka, a vremenski uslovi tokom cele godine nisu pogodovali kukuruzu, pa se može oceniti da je ovaj prinos solidan", kazala je Nikolićeva. 

Kukuruzom je pošle godine u Rasinskom okrugu zasejano 45.000 hektara oranica.

   

Foto: ilustracija

ostale vesti
 
Bookmark and Share
Autor: B92
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE