Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Ekonomija - Kruševac  
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Isplaćeni radnici "Župe"  
 
18.09.2011.
   

Isplata tri miliona evra po socijalnom programu za zaposlene Hemijske industrije "Župa" je završena, rečeno je Beti u tom preduzeću.

"Za socijalni program se odlučilo 314 radnika, novac je svima isplaćen, a u toku je razduživanje dela zaposlenih", rekao je agenciji Beta generalni direktor "Župe" Bojan Cvetković, podsetivši da je u fabrici ostalo 20 radnika.

On je dodao da je na poslovima obezbeđenja i vatrogasne službe angažovano još 30 radnika po ugovoru, dobijaju minimalne plate, a među njima ima i onih koji su pre nekoliko dana napustili preduzeće. 

Cvetković je najavio da bi do kraja meseca na posao u "Župu" moglo da se vrati oko 70 radnika za utakanje hlora, proizvodnju flotacionih sredstava za Rudarsko-topionički basen "Bor" i za uslužnu proizvodnju pesticida, koja bi trebalo da donese tri miliona dinara zarade. 

"Taj broj radnika će moći da zaradi platu za sebe, a biće angažovani po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima i na određeno vreme, jer mi nakon sprovedenog socijalnog programa ne možemo nikoga novog da zaposlimo na neodređeno vreme", objasnio je Cvetković. 

Kruševačka "Župa" se, po Akcionom planu Vlade za preduzeća u restrukturiranju, nalazi među firmama čija bi imovina do kraja godine trebalo da bude ponuđena na prodaju. 

To preduzeće je 2002. godine, kao tada veoma uspešno, među prvima u Srbiji bilo ponuđeno na prodaju u postupku tenderske privatizacije, sledeće godine je prodato firmi "Vektra M", a 2004. ugovor je raskinut. 

Tokom protekle decenije bilo je više neuspešnih pokušaja prodaje "Župa" i perioda potpunog zamiranja proizvodnje, a postupak njenog restrukturiranja počeo je aprila 2010. godine. 

Kroz više socijalnih programa koji su do sada sprovedeni, od 1.400 zaposlenih pre početka privatizacije, ostalo ih je svega 20.

 

 

   

Foto: ilustracija

ostale vesti
 
Bookmark and Share
AutorTanjug:
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE