0Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Kultura - Kruševac  
E-Prodavnica
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Razno
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Radnici Fabrike ulja bi otpremnine  
 
28.08.2011.
   

Od ukupno 134 zaposlena u Fabici ulja u Kruševcu za socijalni program se prijavilo 125, a najviše njih se odlučilo za otpremnine od 300 evra po godini staža.

"Očekujemo da ćemo socijalni program, nakon što ga usvoji kolegijum direktora, potvrdi Nacionalna služba za zapošljavanje i sindikati, do petka, 30. avgusta dostaviti resornom ministarstvu", rekao je generalni direktor Fabrike ulja Veroljub Ćirković.

On je objasnio da uljara trenutno može da radi samo one poslove koje kupci finansiraju, odnosno plate unapred, kako bi se nabavile sirovine, jer za to nema svoja sredstava, a banke ne odobravaju kredit preduzećima u restrukturiranju. 

Radnici, kako je Beti kazao predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Rade Antić, osim isplate socijalnog programa očekuju da im budu isplaćene zaostale zarade i povezivan radni staž. 

"Od četiri ponudjene opcije u socijalnom programu najviše radnika se odlučilo za 300 evra po godini staža, a to su oni koji imaju više od 20 godina staža, dok su se oni koji imaju desetak godina staža uglavnom opredlili za isplatu 10 bruto plata u iznosu republičckog proseka", kazao je Antić. 

Dodao je da su se zaposleni nerado odlučivali za odlazak iz fabrike i da bi više voleli da je država novac koji će izdvojiti za socijalni program dala za pokretanje proizvodnje. 

Podsetio je da radnici uljare potražuju 21 platu, kao i poreze i doprinose za ovu i prethodne dve godine. 

Odluka o restrukturiranju Fabrike ulja doneta je u martu prošle godine, nakon što je krajem 2011. godine raskinut kupoprodajni ugovor sa tadašnjim vlasnikom Božinom Milićevićem. 

Milićević je to preduzece kupio 2004. godine na tenderu za 30.000 evra.

 

   

Foto: Ilustracija

ostale vesti
 
Bookmark and Share
Autor:Beta
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE

Najvesti.com