0Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Kultura - Kruševac  
E-Prodavnica
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Razno
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
"ERSTE" PROŠIRUJE PROIZVODNJU  
 
12.07.2011.
   

Turska "Erste" kompanija u Kruševcu planira da sledeće godine realizuje proizvodnju u vrednosti od osam do deset miliona evra.

Takođe planira da udvostruči broj radnika, najavio je vlasnik tog preduzeća Muamer Ozđan.

On je objasnio da su prošle nedelje dopremljene nove mašine za proizvodnju PVC stolarije i za drvnu indrustriju, precizirajući da je ukupna vrednost opreme koju je ta kompanija iz Turske dovezla u Srbiju oko 1.150.000 evra. 

"Ove godine sezona nam je kasno počela, i uglavnom smo robu do sada uvozili direktno iz naše firme iz Istanbula. Sada smo potpisali neke veće, bitnije ugovore i naš cilj je da sledeće sezone imamo proizvodnju od osam do deset miliona evra", kazao je Ozdjan Tanjugu. 

Ozdjan je rekao da bi broj radnika sa sadašnjih 60 mogao biti povećan na 120. 

"Iznajmili smo i mesto u slobodnoj zoni u 'Trajalu', pa sada imamo još jednu lokaciju za rad, kazao je Ozđan, podsetivši da se "Erste" kompanija na osnovu ugovora o poslovno tehničkoj saradnji nalazi u drvno-preradjivačkoj industriji Savremeni dom." 

Ozđan očekuje izvoz iz slobodne zone u susedne države Hrvatsku, Madjarsku, Rumuniju, Bugarsku i Makedoniju, rekavši da će se zbog toga u narednom periodu povećati proizvodnja. 

Očekujemo da promet iz slobodne zone bude oko 300.000 do 400.000 evra mesečno, međutim, naši pregovori o širenju tržišta su i dalje u toku, tako da to nije konačan iznos, ističe Ozdjan i dodaje da se polako kompletna proizvodnja iz Istanbula seli u Kruševac. 

Kompanija "Erste" je nedavno sa "Erste bankom" potpisala ugovor o potrošačkim kreditima za građane. Kako je objasnio Ozđan, građani će po fiksnoj kamatnoj stopi od 6,25 odsto, na period do pet godina, moći da podignu kredit za energetsku efikasnost, odnosno za kupovinu PVC stolarije koju proizvodi "Erste" u Kruševcu.

 

   

Foto: Logo

ostale vesti
 
Bookmark and Share
Autor:
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE

Najvesti.com