Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Ekonomija - Kruševac  
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Deblokiran račun gradske toplane  
 
01.08.2013.
   

Račun kruševačke Gradske toplane više nije u blokadi, jer je isplaćen dug poveriocima, izjavio je direktor tog preduzeća Dragan Azdejković.

On je agenciji Beta rekao da je račun toplane bio blokiran skoro 80 dana zbog duga od 138 miliona dinara dobavljačima uglja, izvođačima radova i bankama.

"Očekivali smo da blokada potraje do 15. avgusta, ali smo maksimalnim angažovanjem uspeli da je skinemo ranije. U poslednja dva meseca fakturisali smo usluge za 44 miliona dinara, dok je naplata iznosila 51 milion, što je na nivou zimskih meseci", rekao je Azdejković. 

Prema njegovim rečima, na platama radnika koji su u prethodna dva meseca bili na plaćenom odsustvu i primali 65 odsto od plate, ostvarena je ušteda od 20 miliona dinara, a svi zaposleni vraćaju se na posao 5. avgusta. 

U julu prošle godine, kada je sadašnje rukovodstvo preuzelo Gradsku toplanu, obaveze prema bankama iznosile su oko četiri miliona evra i isto toliko prema dobavljačima. Bankama je vraćeno 230 miliona evra, ali je dug prema dobavljačima povečan. 

"Uskoro bi trebalo da počnemo sa isplatom najvećim dobavljačima, rudnicima Kolubara i Miljevina, EPS-u i Srbijagasu. Prethodnu godinu završili smo sa minusom od 150 miliona dinara, dok smo 31. jula u plusu nekih desetak miliona dinara", rekao je Azdejković. 

Prema njegovim rečima, Gradskoj toplani biće potrebna još godina štednje i strogog režima rada da bi isplatila sve dugove. 

Gradskoj toplani u Kruševcu građani duguju 130 miliona dinara, a privreda 120 miliona dinara. Najveći dužnik je fabrika "14. oktobar", koja duguje 70 miliona dinara, "Savremeni dom" duguje 10 miliona dinara, a "Trajal trgovina" pet miliona dinara.

 

 

 

 

 
ostale vesti

Foto: Toplana

 
 
Bookmark and Share
Autor:Beta
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE