Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Ekonomija - Kruševac  
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Preduzeća i poslovna udruženja planiraju saradnju u oblasti pristupa izvorima finansiranja  
 
23.05.2013.
   

Na okruglom stolu koji je organizovao USAID-ov Projekat za bolje uslove poslovanja u saradnji sa poslovnim udruženjima, lokalnim partnerima i Ministarstvom finansija i privrede, menadžerima lokalnih preduzeća predočeno je kako da olakšaju pristup izvorima finansiranja i zašto javni i privatni sektor moraju da sarađuju sa ciljem otvaranja kreditnih linija.
Tom prilikom predstavljena je nova USAID-ova studija pod nazivom ,,Finansiranje rasta malih i srednjih preduzeća: Ključna pitanja i preporuke’’, koja se bavi razlozima zbog kojih mala i srednja preduzeća imaju problema da se kvalifikuju za finansiranje i dobiju povoljne kredite za dalji rast.
,,Bolji uslovi za pristup izvorima finansiranja mogući su uz koordinirane napore centralne i lokalnih vlasti, finansijskih institucija i preduzeća’’, izjavila je Ana Jolović, lider tima za razvoj finansijskih tržišta pri Projektu za bolje uslove poslovanja. ,,Nije problem samo u opreznosti banaka prilikom izdavanja kredita. Mala i srednja preduzeća moraju da učine dodatni napor kako bi ojačala svoju poziciju i bila spremna za dobijanje kredita.’’
I druge zemlje širom sveta suočavaju se sa sličnim izazovima ,,tako da smo sigurni da se pristup može poboljšati uprkos teškoj finansijskoj situaciji’’, rekla je Ana Jolović. Prisutnima na okruglom stolu obratila se i Dušica Vukčević Stojiljković iz Regonalne privredne komore Kruševac.


,,Mala i srednja preduzeća su deo rešenja. Danas razgovaramo sa predstavnicima Ministarstva finansija i privrede i Regionalne privredne komore Kruševac kako da ideje preduzeća i preporuke iz studije pretvorimo u konkretne akcije’’, izjavila je Ana Jolović, lider tima za razvoj finansijskih tržišta pri Projektu za bolje uslove poslovanja. ,,Takođe razgovaramo sa poslovnim udruženjima i finansijskim institucijama kako bismo Vladi Republike Srbije pružili neophodne informacije za izradu primenljive strategije razvoja malih i srednjih preduzeća.’’
Studija i njeni zaključci će do juna biti predstavljeni preduzetnicima u Zrenjaninu, Subotici, Jagodini, Kruševcu, Šapcu, Zaječaru i Nišu.

 

 
ostale vesti

Foto:

 
 
Bookmark and Share
Autor: RTS
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE